10
Cum sa iti Promovezi Blogul. Optimizare Web. [BONUS]
Autor: ionutTag-urile Header
Aceste tag-uri sunt folosite pentru a defini titluri sau subtitluri in cadrul unui articol. Este recomandat ca titlul unui articol sa fie inclus intre tag-urile <h1></h1>. Acest lucru va specifica motoarelor de cautare care este titlul principal al articolului scris. In functie de dimensiunea si structura articolului se pot folosi si tag-urile H2, H3, H4, H5, H6. Trebuie precizat faptul ca importanta acestor tag-uri descreste odata cu cresterea indexului. Recomand utilizarea cuvintelor cheie in interiorul H1, si variatii ale acestora in H2 si H3. In cazul unui articol scurt, se poate folosi doar tag-ul H1 (pentru titlu), in timp ce in cazul unui articol mai lung, subtitlurile sa fie incluse in H2. Acolo unde este cazul, se poate folosi si H3, pentru a specifica un titlu secundar al unui subtitlu. (un sub-subtitlu).
A nu se abuza de utilizarea acestor tag-uri. Aceste tag-uri trebuie sa contina cat mai putine cuvinte. A nu se folosi propozitii/fraze multiple in cadrul acestor tag-uri.
Articole Asemanatoare
Utilizatorii ajung pe blog-ul dvs. pentru a citi unul sau mai multe articole, ceea ce inseamna ca sunt interesati de continutul acestora. In acelasi timp, autor-ul blog-ului este interesat de pastrarea acestor vizitatori. De aceea este recomandat ca la finalul fiecarui articol sa se prezinte vizitatorului o serie de articole asemanatoare, avand o tema comuna sau foarte apropiata cu cel pe care tocmai l-au citit. Astfel, veti putea “ademeni” vizitatorii sa citeasca si alte articole din blog-ul dvs., de care acesta ar putea fi interesat.
Pentru a putea adauga o asemenea facilitate blog-ulu dvs. este necesar sa instalati un plugin special. Mai multe detalii despre aceasta operatie voi prezenta intr-un articol viitor.
Din nefericire, pentru aceia dintre voi care aveti blog-uri gratuite, gazduite de diverse platforme/companii, instalarea de plugin-uri este posibil sa fie oprita. In acest caz, ati putea adauga manual, la finalul unui articol, link-uri catre alte articole asemanatoare din blog-ul dvs.
Utilizarea SiteMap-urilor
Pentru a exploata la potential maxim traficul produs de motoarele de cautare, este absolut necesar ca toate articolele blog-ului dvs. sa fie indexate de catre acestea. Datorita unei structuri interne mai complicate, sau ritmului scazut de improspatare a informatiilor pe site-ul dvs., este posibil ca motoarele de cautare sa nu descopere toate paginile acestuia, si implicit, sa indexeze doar o parte din pagini.
Indiferent daca site-ul este indexat complet sau partial este important sa folositi sitemap-uri. Un sitemap reprezinta unul sau mai multe fisiere ce prezinta motoarelor de cautare, intr-un format prestabilit toate paginile site-ului dvs. care doriti sa fie indexate.
Pentru a genera aceste sitemap-uri este necesar sa instalati un plugin special, care atunci cand creeati un articol nou, va genera fisierul aferent paginilor ce trebuie indexate. Mai multe detalii despre cum se instaleaza si configureaza un asemenea plugin voi prezenta intr-un articol viitor.
Totusi, generarea acestor fisiere nu este indeajuns. Trebuie ca si motoarele de cautare sa afle de existenta acestora, pentru a le folosi. In acest scop este necesara adaugarea acestora prin intermediul Google Webmaster Tools respectiv Yahoo Site Explorer.
Continut Proaspat
Motoarele de cautare trateaza in mod special site-urile ce publica continut proaspat. Astfel, un blog pe care sunt publicate articole in mod frecvent si regulat va fi verificat de catre motoarele de cautare din ce in ce mai des. Exista blog-uri care sunt verificate de mai multe ori intr-o zi. Acest aspect este foarte important, deoarece, in cadrul intregii blogosfere pot exista mai multi bloggeri care trateaza acelasi subiect in acelasi timp. Astfel, primul articol indexat va putea beneficia de traficul din motoarele de cautare, inaintea celorlalti. Pe langa avantajul indexarii rapide, site-urilor care publica in mod frecvent continut proaspat li se acorda un grad diferit de importanta (asa-numitul TrustRank).
Continut Original
Continutul publicat trebuie sa fie original. Desi pare a fi mult mai usor sa copiezi ceea ce a scris altcineva, si sa postezi pe blog-ul tau, risti sa fii penalizat pentru continut duplicat.
Daca doresti sa tratezi acelasi subiect care a fost tratat anterior de altcineva, incearca sa completezi cu informatii noi. Daca articolul tau este inspirat din alta sursa, incearca sa completezi cu pareri personale, sau cu informatii pe care atorul initial le-a omis.
Link-uri
Pentru ca un site sa fie vizitat, este necesar ca vizitatorii sa cunoasca de existenta acestuia. Cea mai simpla metoda de a face cunoscut un site pe web este prin obtinerea de link-uri catre acesta.
   In momentul in care blog-ul dvs. va fi dezvoltat, link-urile vor veni de la sine, din partea altor bloggeri sau vizitatori ce considera ca articolele dvs. merita mentionate.
Mai greu este pentru blogurile noi, care nu au capacitatea de a atrage atentia. In acest caz se pot obtine link-uri prin adaugarea blog-ului in nenumaratele directoare web, sau prin adaugarea de comentarii pe alte blog-uri, prin participarea pe forumuri de discutie, etc.
Interactiunea cu Blogosfera
“Un blogger nu exista niciodata singur.” Bloggerii socializeaza, se fac cunoscuti si interactioneaza. Asa isi pot creea un nume, pot fi admirati, invidiati sau … insultati.
Pentru a fi instiintat despre noile articole publicate pe BizPro.ro puteti folosi Feed-ul RSS.
Site-ul BizPro.ro este creat, optimizat si intretinut de catre jjSoft.ro.
Prin prisma unei vaste experiente privind prezenta online, alaturi de o bogata activitate pe web-ul romanesc, jjSoft.ro ofera servicii profesionale de Optimizare Web, Creare Site si Promovare Online, la preturi competitive.
Nu ezitati sa solicitati o oferta personalizata, sau sa ne contactati in cazul in care sunteti interesat de serviciile noastre.
un super blog cu toate noutatiile de pe net si din viata de zi cu zi:d
Ce pot sa spun …blogul acesta ma va ajuta enorm!:D….Mai ales ca acum sunt la inceput(am un blog de 2 zile…si este si primul meu blog),insa pot sa spun ca este extrem de greu sa promovezi un blog nou,pana acum nu prea am reusit nimic…am inscris blog-ul in anumite directoare, am lasat diverse comentarii pe la alte bloguri,dar pana acum…nimic!!!:D…Insa nu-mi pierd speranta…inca!:D
multumesc pentru sfaturi, si eu mi-am inceput recent un blog mai serios. sper ca prin aceste metode sa produc si eu ceva trafic :)
Adauga comentariu