Optimizare Web

Promovare Online ~ Consultanta Web ~ Dezvoltare Site

Feb
21

Atentie la Sarlatani !

Autor: ionut

Nu pot sa nu iau nici o masura cand descopar site-uri ale unor asa-zise firme de optimizare web care nu sunt altceva decat glume proaste, sau metode de a pacali clienti nevinovati.

Consider ca e foarte important ca un potential client al unor servicii de optimizare web sa detina un minim de cunostinte privind serviciile ce urmeaza a le contracta.

Cu riscul de a-i deranja pe multi dintre cei pe care ii voi demasca, voi incepe astazi cu TOP-SEO. Argumentele sunt prezentate intr-o ordine aleatoare.

1. Costul Serviciilor de Optimizare Web

Unitatea de masura pentru evaluarea costurilor este “cuvantul”. Pentru X cuvinte, veti plati X*50 RON.

Sa presupunem ca eu as avea magazin online de electronice, si as dori o pozitionare cat mai buna in motoarele de cautare pentru urmatoarele cuvinte cheie :

1. laptop

2. pda

3. monitoare

4. telefoane

Calculez, conform indicatiilor de pe site, un pret aproximativ de 4*50 = 200RON.

Cu 200 de lei, voi reusi eu sa concurez cu emag? Bun! De ce oare or fi investit cei de la emag mii (sau zeci de mii) de euro pentru promovarea online, cant ar fi putut plati si ei, ca si mine tot 200 de lei !??

2. Premierea in lumea virtuala

Deci, cei de la TOP-SEO se remarca prin divizarea operatiunilor pe echipe. Alte firme din online-ul romanesc nu fac asta? La alte firme, femeia de servici tine si contabilitatea, face si curatenie, optimizeaza si site-uri?

Deci, eu, cu cei 200 de lei ai mei voi plati 7 (tehnic) + 12 (Help Desk & Marketing) + 1 (sau mai multi la Contabilitate) 20 de angajati. Deci, fiecare angajat va primi (in caz ideal) 10 lei. Sa presupunem ca fiecare angajat are un salariu de 800 RON. Astfel, intr-o luna, pentru a acoperi salarile, TOP-SEO ar avea nevoie de un MINIM de 80 de clienti ca si mine. Adica, 4 clienti in fiecare zi, considerand ca intr-o luna sunt, in medie 20 de zile lucratoare.

20 de angajati sunt multi, chiar si pentru o firma internationala de optimizare web.

3. Traficul actual al site-ului

Conform trafic.ro, site-ul TOP-SEO are aproximativ 123 de vizitatori pe saptamana. Asta inseamna aproximativ 18 vizitatori pe zi. Tot din trafic.ro, am aflat ca, in medie 3 vizitatori pe zi, sunt vizitatori mai vechi, care au revenit. Astfel, raman 15 vizitatori noi in fiecare zi care au sanse de a deveni clienti. Totusi, din cei 18 vizitatori, reusesc sa convinga 4 dintre ei sa devina clienti. Asta inseamna un procent de 22%. Din experienta va spun ca e un procent mult prea mare pentru domeniul lor de activitate.

4. O echipa premiata

O echipa premiata? Excelent ! Vreau sa vad dovada. Vreau mai multe detalii. De ce au fost premiati ? Pentru ce au fost premiati?

Deci, Majon.com, o firma de Internet Marketing ce-si desfasoara activitatea inca din anul 1995, i-a premiat pe cei de la TOP-SEO pentru ca … folosesc un “sistem revolutionar” de identifcare a clientilor ? Pai, nu trebuia sa-i premieze pentru rezultatele in munca? Pentru ca stiu sa optimizeze site-uri?

Dar, oricum, unde e dovada premiului?

5. Inscriere manuala in motoarele de cautare

Inscrierea manuala ar trebui sa fie la directoarele web, nu la motoarele de cautare. Orice firma de optimizare web stie ca inscrierea in motoarele de cautare e recomandat sa fie facuta prin intermediul link-urilor catre site-ul inscris.

Iar asta, cu oferta unica pe piata, este absolut hilara.

6. Dovada suprema a performantelor

Deci, pentru cautarea “expert house”, ei au reusit sa pozitioneze site-ul firmei Expert House, care are adresa www.experthouse.ro, pe pozitia a 3a. Si la ce ajuta asta? Nici macar nu e pe prima pozitie.

Cine cauta “Expert House”, probabil doreste sa gaseasca site-ul firmei “Expert House”, si, cred ca a aflat anterior de existenta firmei “Expert House”. Si-atunci, daca tot stia ca exista firma “Expert House”, ar fi putut foarte bine scrie direct adresa www.experthouse.ro

Ar fi acelasi lucru daca firma ROMSTAL si-ar optimiza site-ul pentru cautarea “Romstal” (si ar aparea pe pozitia a 3a ), dar nu l-ar interesa cuvinte cheie precum : robineti, instalatii sanitare, calorifere, centrale termice, etc.

Sau, firma eMag, si-ar optimiza site-ul pentru cautarea “emag”, dar nu i-ar interesa cuvinte cheie precum : calculatoare, laptopuri, monitoare, telefoane, etc.

Cati dintre utilizatorii de internet cauta in motoarele de cautare cuvantul “emag” ? Dar cati cauta “laptopuri noi”  sau “monitor Samsung” ?

7. Portofoliu

Am cautat vreo 10 minute prin tot site-ul, nu am gasit nici o pagina de prezentare a portofoliului. Oare,  ce …. nu exista? Nu exista pagina, sau nu exista portofoliul ? Eu zic ca amandoua lipsesc.

8. Oferta Top 10 pentru Google ori Yahoo

Deci, oferta Top 10 Garantat inseamna :

Pasul 1. Pentru fiecare cuvant cheie care se doreste a fi pozitionat in primele 10 rezultate se va realiza un raport cu ajutorul unui program de analiza live.

Pasul 2. Pe baza raportului, se vor creea recomandari

Pasul 3. Se asteapta urmatoarea indexare, si, un loc in primele 10 pozitii e garantat.

Pai, folosind un program de analiza live, cei de la TOP-SEO pot garanta un loc in Top 10.  Programe de analiza live exista multe. Toate aceste programe genereaza in final un raport. In primul rand pe baza observatiilor proprii, si in al doilea rand pe baza raportului respectiv, o firma de optimizare web stabileste o serie de masuri ce trebuie implementate pentru o pozitionare mai buna a site-ului.

Utilizarea softului de analiza nu garanteaza o pozitie in top 10. Ceea ce pot influenta pozitia finala a site-ului sunt masurile luate de firma de optimzare web. Totusi, nici in acest caz nu garanteaza nimeni ca intre timp, concurenta nu a luat si ea masuri. O firma de optimizare web nu poate stii daca un site concurent cu cel pe care il optimizeaza, este si el, la randul sau optimizat. In acelasi timp, firmele de optimizare nu cunosc in totalitate algoritmii pe care ii folosesc motoarele de cautare pentru stabilirea ordinii rezultatelor. Mai mult, motoarele de cautare isi pot modifica oricand acesti algoritmi, fara a anunta firmele de optimizare web.

Din aceste doua motive nu se pot garanta pozitii in google.

Se repeta intr-una ca softul de cercetare folosit creeaza un raport in timp real, care, in final ajuta la pozitionarea in TOP 10. Fals.

Inca o data : Masurile luate de firma de optimizare web sunt cele care modifica pozitia unui site, nu informatiile furnizate in mod automat de catre un soft, care, de multe ori nu analizeaza toate punctele de vedere.

Piesa de rezistenta : 

Se schimba regula. Adica, pozitia de Top 10 e asigurata doar daca “FACETI RESPECTIVELE MODIFICARI EXACT CUM VA SPUN EI”. Pai, cum … optimizarea site-ului nu o face firma TOP-SEO? Ce modificari la site trebuie sa fac eu ? Modificarile site-ului trebuie sa le faca firma de optimizare web.

De ce nu fac ei modificarile ? Ca sa nu ii puteti trage la raspundere pentru ca nu ati obtinut pozitie in Top 10.

Rezultatele esuate nu se vor putea imputa TOP-SEO, daca dvs. nu ati efectuat toate modifcarile dupa cum ati fost indrumati“.

Deci, cum ramane cu garantia de Top 10? Garantia de TOP 10 se pune doar daca clientul isi modifica singur site-ul ? Pai, stiti cum se optimizeaza un site ? Cei de la TOP-SEO stiu, si ne spun chiar aici :

9. Pozitia in motoarele de cautare a site-ului TOP-SEO

Site-ul TOP-SEO nu se afla pe pozitii acceptabile pentru nici unul din cuvintele cheie specifice domeniului de activitate.

10. Este site-ul TOP-SEO optimizat pentru motoarele de cautare ?

Site-ul TOP-SEO NU este optimizat corect pentru motoarele de cautare.

Argumente principale :

 • tag-urile heading sunt folosite complet gresit. Cuvintele cheie NU se intalnesc in cadrul tag-urilor heading
 • site-ul contine foarte multe link-uri gresite, catre pagini care nu exista
 • imaginile si link-urile nu sunt optimizate (imaginile nu contin atributul ALT, iar link-urile nu contin atributul TITLE)
 • tag-ul META Description este identic cu META Keywords, pe toate paginile site-ului. Tag-ul META Description este foarte important in procesul de optimizare web, iar el trebuie sa prezinte o descriere scurta a paginii in care este inclus
 • codul HTML al site-ului este plin de erori.

11. Foarte multe afirmatii de pe site-ul TOP-SEO sunt in contradictoriu

Pentru cititorii BizPro.ro am un singur sfat : Deschideti ochii atunci cand contractati o firma, indiferent pentru ce servicii o platiti. In online-ul romanesc, exista, din nefericire foarte multi asa-zisi priceputi, care, de multe ori pot face mai mult rau decat bine.

LE: La cateva ore dupa publicarea acestui articol, am primit un email  din care prezint urmatorul citat :

… Oricum postarea dvs in primul rand mi-a dat de gandit. Erau prea multe informatii, link-urile directe prost pozitionate, etc.  Tocmai de accea site-ul TOP-SEO va fi relansat. …

Iar in acest moment, site-ul TOP-SEO arata cam asa :

Suntem multumiti ca, in felul acesta, serviciile de optimizare web in online-ul romanesc vor creste treptat in calitate.

Asteptam o noua versiune a site-ului, dar, cel mai important, asteptam o atitudine mai serioasa, cat si o dovada de profesionalism. Acolo unde este cazul, exista destula documentatie care poate fi citita pentru a asimila cunostinte in domeniul optimizarii de site-uri.

Pentru a fi instiintat despre noile articole publicate pe BizPro.ro puteti folosi Feed-ul RSS.
 
 Site-ul BizPro.ro este creat, optimizat si intretinut de catre jjSoft.ro.

   Prin prisma unei vaste experiente privind prezenta online, alaturi de o bogata activitate pe web-ul romanesc, jjSoft.ro ofera servicii profesionale de Optimizare Web, Creare Site si Promovare Online, la preturi competitive.
   Nu ezitati sa solicitati o oferta personalizata, sau sa ne contactati in cazul in care sunteti interesat de serviciile noastre.

Creare Site Basic
Creare Site
Basic

de la 150€
Creare Site Plus
Creare Site
Plus

de la 250€
Creare Site Silver
Creare Site
Silver

de la 350€
Creare Site Gold
Creare Site
Gold

de la 500€
Optimizare Web
Optimizare
Web

de la 150€

 1. Eugen :

  Din păcate, există multe astfel de firme care oferă servicii de optimizare la preţuri ce nu reflectă volumul de lucru, fără a efectua nici un fel de analiză în prealabil.

 2. Bute :

  Din pacate exista multe fimre care AFIRMA ca se pricep la SEO. Majoritatea stiu chestii elementare de genul sa puna meta-tags, sa puna atributul alt la imagine si sa inscrie manual site-ul pe Google si Yahoo. Din pacate pentru ei asta nu inseamna ca site-ul va avea si o pozitionare buna. O pozitionare buna o poti asigura printr-o campanie agresiva de linkuri – de exemplu era chestia cand niste persoane au facut o campanie de link-ing spre pagina lui Bush. Cuvantul respectiv sau cuvintele apareau numai odata in pagina dar campania a fost perfecta si primul rezultat dupa respectiva cautare era site-ul lui Bush. Nu mai tin minte exact cuvintele cheie.

  O alta problema e ca la noi toata lumea se arunca pe preturi mici fara nici o garantie si niciodata nu incearca sa vada cat de serioasa e o firma de optimizare web.

 3. ClubPenguinCheats :

  Majoritatea stiu chestii elementare de genul sa puna meta-tags, sa puna atributul alt la imagine si sa inscrie manual site-ul pe Google si Yahoo. Din pacate pentru ei asta nu inseamna ca site-ul va avea si o pozitionare buna.

 4. silaghi :

  Buna ziua si eu am cazut in capcana de la top-seo si am platit 400 ron dupa care nu sa intamplat 1 luna nici o schimbare in google si cand am sunat nici macar nu a raspuns la telefon. Am sunat de pe alt nr de telefon si ma tot dus cu zaharelul ca mai trebuie sa astept putin. Am asteptat 3 luni de zile dupa care bineinteles iar nu a raspuns la telefon numai daca am sunat de pe alt nr de tel si am cerut banii inapoi. Raspunsul era bine va rambursam banii in maxin 2-3 zile. Bineinteles banii nu erau rambursati am tot sunat saptamani intregi la ei si tot ave-au scuze ca contabilul a uitat de rambursarea baniilor etc si tot asa saptamani la rand, la email nu au raspuns niciodata dupa ce au luat banii. Pana la urma am apelat la alta firma care a facut cea ce a promis si a optimizat situl. Ce as putea face cu tzeparii astia de la top-seo.ro I-am amenintat ca ai dau in judecata dar raspunsul a fost sa nu imi fac grij ca banii oricum imi vor rambursa. De atunci au trecut 2 ani si banii tot nu au ajuns. Ce ma sfatuiti ce sa fac? Eventual daca mai sunt si alti pagubiti de aceasta firma fantoma ar trebi sa ne unim si sa ai dam in judecata pt excrocheria pe care o fac ani de zile.

 5. Sergiu :

  Hahahha, am ras de m-au durut falcile. Buni baietii astia. Si cand te gandesti ca eu am stat ani de zile sa studiez aceste sa zicem stiinte ale optimizarii. Mai bine ma angajam la ei, ca ma invatau ei din prima. Cum sa mint.

 6. OneTicSOFT :

  Pricepere in SEO ? NU exista asa ceva, Nu exista garantare a pozitiei, Oricine iti va spune ca poate sa iti garanteze pozitionarea in google nu il crede nici macar pentru adwords nu se poate garanta pozitia ci doar ceva relativ.

  SEO in general inseamna nu campanie nu link building :) ci optimizarea siteului, a structurii, arhitecturii acestuia daca vreti sa ii spuneti asa. Spre exemplu un mic secret ar fi ca imediat dupa elementul sa urmeze chestiuni elementare de Html, nu e problema daca pui tagul mai jos sau mai sus el oricum va fi citit dar este un + daca il pui primul.
  Elementele meta au valoare doar pentru utilizatori nu si pentru motoarele de cautare. Ex meta keywords nu mai are nici o valaore acum in general nici nu e recomandat sa existe ca sa nu fie usor competitiei sa te verifice, meta description este doar ceea ce ai vrea tu sa apara in rezultatele cautarii ca altfel google spre exemplu va smulge din pagina continut si va pune acolo deci ce ai vrea sa se afiseze ce scrii tu sau ceva putin probabil logic ce va afisa motorul de cautare, important sa stii programare (cum se face ca mai apoi daca respecti transcrierile programarii liniile de cod, tiparul este unic + link building, scriere de articole)

 7. tv online :

  dar oare cate 100 de asa zise firme or exista pe piata romaneasca?

Adauga comentariu

  Despre BizPro.ro

   BizPro.ro are ca scop principal informarea vizitatorilor sai, privind tehnicile actuale de promovare si optimizare web, reprezentand in acelasi timp un mediu de prezentare a produselor si serviciilor oferite de catre jjSoft potentialilor sai clienti.