Optimizare Web

Promovare Online ~ Consultanta Web ~ Dezvoltare Site

May
16

Tehnologia AJAX si Optimizarea Web

Autor: ionut

Incepand de la aparitia trend-ului WEB 2.0, dar in special in ultima perioada, dezvoltatorii de aplicatii web pun accent din ce in ce mai mult pe tehnologii  AJAX (asynchronous JavaScript and XML). Desi, din punctul meu de vedere aceasta tendinta este foarte benefica atat utilizatorilor de internet cat si dezvoltatorilor de produse web, exista o serie de dezavantaje care ar trebui considerate in momentul in care se decide utilizarea tehnologiei AJAX.

Din punctul de vedere al utilizatorilor de internet, tehnologia AJAX  permite o interfata grafica, cat si un mod de prezentare a informatiilor profesional si performant, permitand accesul direct doar la informatiile necesare utilizatorului. In acelasi timp, gradul de interactivitate a site-urilor ce utilizeaza tehnologii AJAX este foarte ridicat. Utilizatorii au posibilitatea de a interactiona cu site-ul, intr-un mod foarte asemanator cu aplicatiile desktop.

Din punctul de vedere al dezvoltatorilor si al administratorilor de retea, tehnologiile AJAX permit o performanta ridicata a site-ului dezvoltat, fara a fi necesara cresterea resurselor hardware ale sistemelor. Prin intermediul AJAX, utilizatorii site-ului pot accesa informatiile de care au nevoie, fara a mai fi nevoie procesarea intregului site, a intregii interfete grafice, sau a tuturor modulelor prezente intr-o pagina.

AJAX-ul are la baza  utilizarea tehnologiei JavaScript, care, din punctul de vedere al optimizarii web prezinta foarte multe dezavantaje.

Motoarele de cautare nu pot interpreta JavaScript, ceea ce inseamna ca nu vor avea acces la informatiile prezentate prin intermediul AJAX.

AJAX este folosit pentru a prelua informatii de la server dupa incarcarea paginii. Din punctul de vedere al optimizarii web este foarte important ca inca din prima faza (incarcarea initiala a paginii) sa fie prezentat continut relevant. Daca nu se tine cont de acest aspect, se poate ajunge in situatii de genul urmator :

Pentru a fi instiintat despre noile articole publicate pe BizPro.ro puteti folosi Feed-ul RSS.
 
 Site-ul BizPro.ro este creat, optimizat si intretinut de catre jjSoft.ro.

   Prin prisma unei vaste experiente privind prezenta online, alaturi de o bogata activitate pe web-ul romanesc, jjSoft.ro ofera servicii profesionale de Optimizare Web, Creare Site si Promovare Online, la preturi competitive.
   Nu ezitati sa solicitati o oferta personalizata, sau sa ne contactati in cazul in care sunteti interesat de serviciile noastre.

Creare Site Basic
Creare Site
Basic

de la 150€
Creare Site Plus
Creare Site
Plus

de la 250€
Creare Site Silver
Creare Site
Silver

de la 350€
Creare Site Gold
Creare Site
Gold

de la 500€
Optimizare Web
Optimizare
Web

de la 150€

Adauga comentariu

    Despre BizPro.ro

     BizPro.ro are ca scop principal informarea vizitatorilor sai, privind tehnicile actuale de promovare si optimizare web, reprezentand in acelasi timp un mediu de prezentare a produselor si serviciilor oferite de catre jjSoft potentialilor sai clienti.