Optimizare Web

Promovare Online ~ Consultanta Web ~ Dezvoltare Site

May
09

ATENTIE !!! PHISHING pentru clientii BRD

Autor: ionut

Pentru ca tocmai discutam de securitatea site-urilor din “.ro”, doresc sa va prezint urmatoarea intamplare.  In cursul diminetii de astazi am primit o serie de emailuri ciudate :

inbox.jpg

 Mi-a atras atentia acest email pentru ca eu nu am lucrat niciodata cu BRD, cea ce inseamna ca … nu ar trebui sa ma contacteze pentru nici o oferta de-a lor. In fine, primul gand care  mi-a trecut prin minte cand am vazut inregistrarea respectiva a fost : … Phising !

Am deschis emailul (cu grija, si cu antivirusul pregatit) :

Desi prima impresie a unui utilizator neinitiat in tainele securitatii online ar putea crede ca acest email este autentic, link-ul din email nu deschidea adresa afisata, ci o adresa directa catre un server ce continea o pagina de phishing :

destinatie.jpg

La adresa respectiva, se deschide o pagina web, care incearca sa imite aspectul site-ului BRD. Undeva in josul acelei pagini mi-a atras atentia urmatorul paragraf :

phishing.jpg

Cei din spatele acestei incercari de phishing au incercat sa pacaleasca utilizatorii de internet sa completeze un chestionar, la finalul caruia sa fie rasplatiti cu 20 de dolari. (la inceputul paginii, cadoul este prezentat ca fiind in valoare de 20 de euro)

La scurt timp dupa ce am primit emailul respectiv, am luat legatura departamentul de relatii cu clientii BRD, pentru a anunta frauda, moment in care am fost placut impresionat de raspunsul acestora. In mai putin de o ora din momentul in care am primit emailurile respective, problema a fost rezolvata de catre cei de la BRD. Site-ul a fost inchis.

Am pastrat o copie a codului sursa al paginii, pentru … o viitoare investigatie. La prima vedere am observat ca autorii au folosit chiar si validatori pentru seriile cardurilor, probabil pentru o lovitura sigura. IPul pe care a fost postata  este din Korea !

Felicitari celor de la BRD pentru promptitudine !

Pentru a fi instiintat despre noile articole publicate pe BizPro.ro puteti folosi Feed-ul RSS.
 
 Site-ul BizPro.ro este creat, optimizat si intretinut de catre jjSoft.ro.

   Prin prisma unei vaste experiente privind prezenta online, alaturi de o bogata activitate pe web-ul romanesc, jjSoft.ro ofera servicii profesionale de Optimizare Web, Creare Site si Promovare Online, la preturi competitive.
   Nu ezitati sa solicitati o oferta personalizata, sau sa ne contactati in cazul in care sunteti interesat de serviciile noastre.

Creare Site Basic
Creare Site
Basic

de la 150€
Creare Site Plus
Creare Site
Plus

de la 250€
Creare Site Silver
Creare Site
Silver

de la 350€
Creare Site Gold
Creare Site
Gold

de la 500€
Optimizare Web
Optimizare
Web

de la 150€

Adauga comentariu

    Despre BizPro.ro

     BizPro.ro are ca scop principal informarea vizitatorilor sai, privind tehnicile actuale de promovare si optimizare web, reprezentand in acelasi timp un mediu de prezentare a produselor si serviciilor oferite de catre jjSoft potentialilor sai clienti.