Optimizare Web

Promovare Online ~ Consultanta Web ~ Dezvoltare Site

Feb
25

Cum sa iti Promovezi Blogul. Continutul Sau. [1/3]

Autor: ionut

Cel mai important aspect in vederea promovarii unui blog, este continutul acestuia. Vizitatorii ajung pe blog pentru a afla informatii, pentru a citi articolele, pentru a cunoaste continutul acestuia. Daca continutul nu este de calitate, vizitatorii nu revin.

De cele mai multe ori cand apare intrebarea “Cum sa imi promovez Blog-ul?” sau “Cum sa obtin mai multi vizitatori?”, cunoscatorii in domeniu raspund printr-o replica de genul “Continutul este important ! (Content is King)”. Daca acest raspuns se potriveste acelor blog-uri facute “din joaca”, pentru acelea care s-a depus destul efort in decursul timpului, raspunsul ar trebui detaliat.

Relevanta
Mai precis, NU doar continutul este cel mai important, ci relevanta continutului este mai importanta. Este important ca vizitatorii (cititorii) blogului sa primeasca ceea ce cauta. Exista un motiv pentru care acestia ajung pe site-ul dvs. si este normal acesta sa se ridice la asteptarile vizitatorilor. Daca acestia cauta ultima melodie a lui Dan Balan, atunci ar fi bine sa gaseasca mai multe detalii despre aceasta. Daca acestia cauta oferte promotionale atunci ar fi frumos sa gaseasca informatii despre reducerile de sezon practicate de cele mai importante magazine. Daca acestia sunt interesati de poze nud cu Andreea Balan ar trebui sa gaseasca pe blog poze cu respectiva vedeta, purtand cat mai putine haine.
Numele unui articol trebuie sa fie reprezentativ pentru intreg continutul acestuia.

Consecventa
Un alt aspect important este consecventa. Atunci cand se urmareste o anumita categorie de vizitatori, articolele trebuie sa se incadreze intr-o tematica generala a blog-ului. Daca astazi un vizitator citeste un articol despre cum sa schimbi placutele de frana la Dacia Logan, iar data viitoare cand revine pe site va citi impresiile personale legate de filmul vazut in weekend, va fi destul de greu sa obtineti un grup de vizitatori fideli. Cred ca orice blogger ar trebui sa aiba ca scop convingerea noilor vizitatori sa revina.
Bineinteles ca, in cazul blog-urilor personale, unde nu exista un target bine definit, articolele se pot inscrie in mai multe categorii. In acest caz este important modul in care sunt scrise articolele, si cat de bine prinde acesta la public.

Consistenta
Indiferent de domeniul in care se incadreaza blog-ul, recomandat este ca acesta sa fie consistent. Articolele trebuie sa prezinte informatii suficiente pentru ca vizitatorii sa obtina raspunsuri la intrebarile care i-au determinat sa il citeasca. In acelasi timp, este recomandat ca blog-ul sa fie actualizat constant. Chiar daca nu zilnic, se poate stabili o perioada in care blog-ul sa fie actualizat, fie ea o saptamana sau 3 zile, perioada ce trebuie respectata. Aceasta regula va “tine aproape” vizitatorii blog-ului, si, in mod indirect, va genera continut pentru motoarele de cautare.

Calitate
Personal, recomand calitatea inaintea cantitatii. Daca doriti sa creeati un articol despre un subiect care s-a discutat in ultima perioada prin blogosfera, incercati sa precizati informatii noi. Nu are rost sa prezentati aceleasi informatii sub alta forma. De cele mai multe ori, utilizatorii de internet citesc mai multe bloguri, si este foarte posibil ca vizitatorii fideli blogului dvs. sa fie fideli si altui blog. Ar fi plictisitor ca acestia sa citeasca aceleasi informatii despre … “Fabrica Nokia de la Cluj” pe toate blogurile pe care le urmaresc.

Aspect
In acest caz, prima impresie conteaza. Desi sunt foarte multe site-uri care ofera teme pentru WordPress (sau orice platforma de blogging folositi) este recomandat sa va diferentiati de marea majoritate. Ar trebui sa invatati un pic de CSS si editare foto, pentru a personaliza una dintre temele gratuite pe care o puteti gasi pe site-uri ca wpthemesfree.com
Folositi imagini si clipuri video in articole. Acestea atrag cititorii, si confera un aspect modern site-ului. Continutul video este mai usor de urmarit. O imagine face cat 1000 de cuvinte

Desi in foarte multe cazuri consecventa, consistenta si calitatea sunt factori ce necesita un efort considerabil, in special datorita lipsei timpului, tot acestia sunt si factorii care fac diferenta dintre un blog de succes sau un fiasco. Orice efort suplimentar este fara rost, daca acesti factori nu au fost luati in considerare.

Pentru a fi instiintat despre noile articole publicate pe BizPro.ro puteti folosi Feed-ul RSS.
 
 Site-ul BizPro.ro este creat, optimizat si intretinut de catre jjSoft.ro.

   Prin prisma unei vaste experiente privind prezenta online, alaturi de o bogata activitate pe web-ul romanesc, jjSoft.ro ofera servicii profesionale de Optimizare Web, Creare Site si Promovare Online, la preturi competitive.
   Nu ezitati sa solicitati o oferta personalizata, sau sa ne contactati in cazul in care sunteti interesat de serviciile noastre.

Creare Site Basic
Creare Site
Basic

de la 150€
Creare Site Plus
Creare Site
Plus

de la 250€
Creare Site Silver
Creare Site
Silver

de la 350€
Creare Site Gold
Creare Site
Gold

de la 500€
Optimizare Web
Optimizare
Web

de la 150€

 1. » Cum sa iti Promovezi Blogul. Prezentare :: Optimizare Web ~ Promovare Site Online :

  […] Cum sa iti Promovezi Blogul. Continutul Sau. [1/3] […]

 2. Andreea :

  Mi-au placut foarte tare cele trei articole. Sunt de acord ca e mai importanta calitatea decat cantitatea (si asta nu doar la bloguri). E foarte enervant cand incerci sa afli mai multe despre un subiect si pe toate site-urile gasesti acelasi articol. Elementul de noutate, chiar daca tine doar de perspectiva prin care “vezi” tu informatia, e din punctul meu de vedere esential.

 3. MoneyBlog :

  ……imi place foarte mult ptr ca “vorbesti” pe intelesul tuturor.

  Te rog sa’mi spui si mie ce pot sa fac ,ca sa am trafic mai mare ptr blogul *******online.ro (MoneyBlog…,este in limba engleza……,si ca “nisa= make money online”)

 4. pariori :

  dar de promovarea prin reclame sau inregistrarea pe diferite directoare de site-uri?

 5. Elena :

  Intr-adevar un articol foarte bun, pe intelesul tuturor si de foarte mare ajutor. Intr-adevar: mai bine mai putin si bun, decat mult si prost.

 6. mihaela :

  Foarte bun articolul,este adevarat ce spui acolo,continutul trebuie sa fie de calitate,dar pe mine m-ar interesa daca pot folosi aceleasi metode de promovare ca si la site-uri! adica motoare de cautare. imi pot inscrie blogul in motoare de cautare ca pe site?

 7. irisma :

  mersi mult de informatii !!!

 8. diandi :

  Un articol foarte interesant. Ar fi fost util si o lista cu directoare pentru inscriere bloguri.

 9. Admin :

  Articole interesante, este un blog de conustinte universale. Natura,istorie,Articole extraodinare .. Va astept ..

 10. Nick D. :

  salutare!!!…multumesc pentru sfaturi Bogdan!!!:) blog-ul nu este facut de mine,am rugat un amic sa l faca se pare ca sa cam grabit:)) cum pot sa iau lagatura personal cu tine as avea mai multe de discutat,momentan eu stau in italia…ai adresa mea se mail…daca se poate lasa mi acolo un id de mess sau un nr de tel sa putem vb…multumesc incaodata si astept raspuns de la tine:)

 11. Jordan Black :

  Foarete bun articolul.Mii de multumiri pentru postare :).

Adauga comentariu

  Despre BizPro.ro

   BizPro.ro are ca scop principal informarea vizitatorilor sai, privind tehnicile actuale de promovare si optimizare web, reprezentand in acelasi timp un mediu de prezentare a produselor si serviciilor oferite de catre jjSoft potentialilor sai clienti.