Optimizare Web

Promovare Online ~ Consultanta Web ~ Dezvoltare Site

Feb
27

Cum sa iti Promovezi Blogul. Interactiunea cu Blogosfera. [2/3]

Autor: ionut

Internetul are in momentul de fata un rol foarte important in procesul de socializare a populatiei, fapt ce poate fi observat si in activitatea blogosferei. Putini bloggeri se considera singuri pe lume. Bloggerii socializeaza cu alti bloggeri. Un blogger de succes va urmari temele discutate pe alte bloguri, cat si evolutia acestora. Daca considera ca exista completari care le-ar putea face unui articol pe unul dintre blog-urile pe care le urmareste, poate adauga un comentariu.

Comentarii pe alte blog-uri
Este recomandat sa adaugati comentarii pe alte blog-uri, atata timp cat aveti ceva de spus. Autorul articolului va fi incantat sa va aprobe comentariul, daca acesta il completeaza. Nu comentati de dragul de a comenta, daca nu aveti nimic de spus.

Comentariile de genul “Salut! Imi place blog-ul tau, iar articolul acesta este chiar folositor.” sunt excluse din start.

In acelasi timp, in cazul articolelor ce trateaza o tema atractiva, exista posibilitatea ca in anumite cazuri sa se creeze o conversatie (sau chiar o disputa / dezbatere) prin intermediul comentariilor. Participati daca aveti ceva de spus. Participati cu informatii noi, chiar daca nu o faceti pe blogul personal. In cazul in care considerati ca raspunsul dvs. este prea mare pentru a fi adaugat intr-un comentariu, puteti creea un articol pe blog-ul personal (in care sa prezentati in mod detaliat raspunsul), la care sa faceti referire in comentariu. NU prezentati doar un link direct catre articolul de pe blogul personal in cadrul comentariului, deoarece exista foarte mari sanse ca acesta sa fie tratat ca spam. Adaugati un comentariu succint, precizand doritorilor ca pot obtine mai multe informatii daca viziteaza articolul de pe blogul personal, alaturi de link-ul catre acesta.
Trebuie precizat din start ca majoritatea comentariilor adaugate pe alte blog-uri nu va ajuta in procesul de Optimizare Web, deoarece majoritatea link-urilor adaugate vor avea tag-ul “nofollow”.
Sfat Practic: incercati sa fiti printre primii comentatori la un articol care aveti impresia ca va atrage atentia, astfel veti putea obtine trafic considerabil catre blog-ul personal.

Analog, atunci cand primiti comentarii pe blogul personal este recomandat sa raspundeti. Nu ezitati sa purtati o conversatie acolo unde este cazul.

Articole pe alte blog-uri
Puteti scrie articole pentru alte blog-uri, abordand o tema specifica acestora, precizand blog-ul personal in cadrul articolului. Bineinteles ca pentru acest lucru este necesar sa cunoasteti detinatorul blogului pentru care veti scrie, si sa aveti permisiunea acestuia, dar in acest mod veti obtine si trafic, si … un link (sau chiar mai multe) catre blog-ul personal. In acest mod veti putea creste credibilitatea blog-ului personal.

Concursuri
Daca dispuneti de resursele necesare, puteti organiza concursuri pe blog-ul personal. In acest mod, veti atrage potentiali participanti care v-ar putea promova blog-ul. In blogosfera zvonurile circula repede …
O alternativa ar fi sa oferiti ceva gratuit, cu rugamintea ca beneficiarii sa specifice acest lucru pe blog-urile personale.

Desi nu exista o reteta generala de succes pentru a promova un blog, este cert faptul ca acesta trebuie construit articol cu articol. Este necesar un nivel considerabil de munca, si un devotament pe masura. In momentul in care aceasta activitate este placuta, efortul se va minimiza. Ideea principala a promovarii prin intermediul continutului este ca vizitatorul sa obtina ceea ce isi doreste. Articolele trebuie create pentru vizitatori, nu pentru motoarele de cautare. Astfel, vizitatorii vor reveni.

Pentru a fi instiintat despre noile articole publicate pe BizPro.ro puteti folosi Feed-ul RSS.
 
 Site-ul BizPro.ro este creat, optimizat si intretinut de catre jjSoft.ro.

   Prin prisma unei vaste experiente privind prezenta online, alaturi de o bogata activitate pe web-ul romanesc, jjSoft.ro ofera servicii profesionale de Optimizare Web, Creare Site si Promovare Online, la preturi competitive.
   Nu ezitati sa solicitati o oferta personalizata, sau sa ne contactati in cazul in care sunteti interesat de serviciile noastre.

Creare Site Basic
Creare Site
Basic

de la 150€
Creare Site Plus
Creare Site
Plus

de la 250€
Creare Site Silver
Creare Site
Silver

de la 350€
Creare Site Gold
Creare Site
Gold

de la 500€
Optimizare Web
Optimizare
Web

de la 150€

 1. » Cum sa iti Promovezi Blogul. Prezentare :: Optimizare Web ~ Promovare Site Online :

  […] Cum sa iti Promovezi Blogul. Interactiunea cu Blogosfera. [2/3] […]

 2. Dumi :

  Am incercat un concurs si n-a fost nimeni interesat…

 3. un student :

  Dap. Concurs am incercat si eu… si nu prea a mers… cea mai buna treaba ramane faza cu comentarii, si parteneriate, link exchange si alte tehnici white hat

 4. altarea :

  Mi-e mi-a luat ceva timp pana am primit primele comentarii. Nici nu am facut prea multe in acest sens, ce-i drept. Acum au inceput sa apara chiar fara sa fac vreo promovare speciala.

Adauga comentariu

  Despre BizPro.ro

   BizPro.ro are ca scop principal informarea vizitatorilor sai, privind tehnicile actuale de promovare si optimizare web, reprezentand in acelasi timp un mediu de prezentare a produselor si serviciilor oferite de catre jjSoft potentialilor sai clienti.