Optimizare Web

Promovare Online ~ Consultanta Web ~ Dezvoltare Site

May
11

Google Indexeaza si FORM-urile

Autor: ionut

Google a anuntat in mod oficial ca va incepe indexarea FORM-urilor din paginile web pe care le scaneaza.

Se stia deja ca Google inspecteaza codul Javascript pentru a determina noi URL-uri (sau link-uri) in cadrul unui site, si ca acelasi tratament il primesc si obiectele Flash din paginile scanate, iar acum Google anunta ca va incepe inspectarea FORMurilor dintr-o pagina.

Mai precis, Google va determina paginile din site care sunt destinate primirii unor parametri pe GET, prin intermediul unui FORM din site.

 

Spre exemplu, in cazul codului prezentat mai sus, Google va observa ca pagina “cauta.html” primeste un text (pe GET) prin intermediul parametrului “q”. In mod normal, form-ul de mai sus, in urma interactiunii unui vizitator al site-ului ar genera un URL de forma :

http://www.site.ro/cauta.html?q=textul%20cautat

 Google, in momentul in care va intalni un FORM ca cel de mai sus va incerca sa introduca diferite cuvinte specifice site-ului respectiv in campul text, pentru a genera noi pagini, reprezentative domeniului de activitate al site-ului.

De aceasta facilitate se vor bucura doar site-urile “de calitate” (cu un grad de incredere ridicat pentru google), iar numarul de pagini pe care google va incerca sa le descopere in cadrul acestor site-uri va fi relativ mic. In momentul in care Google va descoperi un URL valid, va analiza continutul paginii, iar daca acesta nu exista deja in index-ul Google, va fi adaugat.

Din punctul de vedere al securitatii, Google promite ca nu va interpreta FORM-uri de autentificare in cadrul unui site, sau de inscriere utilizatori, contact, etc.

In acelasi timp, webmasterii care vor sa interzica accesul Google catre anumite pagini din site (generate prin primirea unor parametrii din FORM), vor putea folosi robots.txt.

Oficialii Google sustin ca site-urile care vor beneficia de aceasta facilitate nu vor fi afectate in mod negativ, in nici o privinta. Mai mult, acestea vor obtine mai mult trafic din motoarele de cautare. Paginile generate automat de Google nu vor afecta PageRank-ul (de parca ar conta) si nici nu vor modifica perioada de indexare.

Sursa

Pentru a fi instiintat despre noile articole publicate pe BizPro.ro puteti folosi Feed-ul RSS.
 
 Site-ul BizPro.ro este creat, optimizat si intretinut de catre jjSoft.ro.

   Prin prisma unei vaste experiente privind prezenta online, alaturi de o bogata activitate pe web-ul romanesc, jjSoft.ro ofera servicii profesionale de Optimizare Web, Creare Site si Promovare Online, la preturi competitive.
   Nu ezitati sa solicitati o oferta personalizata, sau sa ne contactati in cazul in care sunteti interesat de serviciile noastre.

Creare Site Basic
Creare Site
Basic

de la 150€
Creare Site Plus
Creare Site
Plus

de la 250€
Creare Site Silver
Creare Site
Silver

de la 350€
Creare Site Gold
Creare Site
Gold

de la 500€
Optimizare Web
Optimizare
Web

de la 150€

Adauga comentariu

    Despre BizPro.ro

     BizPro.ro are ca scop principal informarea vizitatorilor sai, privind tehnicile actuale de promovare si optimizare web, reprezentand in acelasi timp un mediu de prezentare a produselor si serviciilor oferite de catre jjSoft potentialilor sai clienti.