Optimizare Web

Promovare Online ~ Consultanta Web ~ Dezvoltare Site

Nov
18

Sa ai resurse, dar sa nu le folosesti ?

Autor: ionut

Citind unul din articolele de pe blogul unui prieten, am remarcat ca acesta afirma ca traficul pe care il are blogul sau, este mai mare decat traficul site-ului unui ziar local. Putin intrigat de afirmatia prietenului meu, stiind si faptul ca acesta pornise blogul relativ recent, comparativ cu site-ul ziarului respectiv, am pornit o investigatie rapida a afirmatiei.

Intr-adevar, ceea ce sustinea prietenul meu era adevarat. Blogul sau are o medie de 183 de vizitatori pe zi (media ultimelor 10 zile) in timp ce site-ul ziarului respectiv are o medie de 132 de vizitatori pe zi (media ultimelor 10 zile). Daca in cazul blogului, traficul este in crestere, in cazul ziarului pot spune ca numarul de vizitatori ramane constant.

Este vorba despre site-ul unui ziar de satira, din Prahova, ce apare saptamanal, si ajuns la editia numarul 144. Un mic calcul sugereaza ca ziarul respectiv are o vechime de mai mult de 2 ani, varsta confirmata si de WebArchive. Chiar daca are o asemenea vechime, am fost uimit cand am observat ca are doar 125 de pagini indexate de Google. Aceasta observatie explica multe…

Totusi, de ce au un trafic asa de mic ? Explicatia urmeaza in randurile urmatoare.

Un ziar cu 144 de editii, cu (probabil) peste 50 de articole pe editie, m-as fi asteptat sa aiba cel putin 1000 de pagini indexate, cu toate acestea sunt doar 125.

Deschid site-ul ziarului, si ce observ ?

altphel01_big.jpg

Observ ca cei care se ocupa cu site-ul ziarului altPHel au decis sa publice editia online, in format PDF, in interiorul unui obiect Flash.  Se pare ca aceasta modificare a intervenit dupa data de 28 August 2007, deoarece anterior acestei date, site-ul continea articolele publicate vizibil catre motoarele de cautare, in cadrul site-ului. Dovada.
Intr-un moment in care tot mai multe publicatii din intreaga lume renunta la editiile tiparite, in favoarea celor online, se pare ca cei de la altPHel au decis ca prezenta lor online nu este destul de importanta, si astfel, renuntand in mare parte la traficul din motoarele de cautare.

Este pacat ca un site cu resurse considerabile, nu le foloseste la un randament maxim. Motoarele de cautare ar fi indexat mult mai usor acele articole daca le-ar fi gasit incluse in site, asa cum o face orice publicatie online.

Nu stiu ce tiraj are editia tiparita a ziarului AltPHel, dar sunt convins ca ar fi avut un trafic online chiar mai mare. Pacat ca nu-si folosesc optim resursele. Chiar daca decizia de a incapsula ziarul in cadrul unui obiect flash a fost luata din nestiinta, sau in mod voit, din punctul meu de vedere, le-a facut mai mult rau decat bine. Probabil au adoptat varianta de a publica editia online prin intermediul unui PDF, incapsulat intr-un obiect flash, pentru a elimina eventualii plagiatori, care ar fi putut “imprumuta” articole de la ei. Oricum ar fi … decizia nu a fost cea mai buna…

Deci … Sa ai resurse, si sa nu le folosesti ?

Pentru a fi instiintat despre noile articole publicate pe BizPro.ro puteti folosi Feed-ul RSS.
 
 Site-ul BizPro.ro este creat, optimizat si intretinut de catre jjSoft.ro.

   Prin prisma unei vaste experiente privind prezenta online, alaturi de o bogata activitate pe web-ul romanesc, jjSoft.ro ofera servicii profesionale de Optimizare Web, Creare Site si Promovare Online, la preturi competitive.
   Nu ezitati sa solicitati o oferta personalizata, sau sa ne contactati in cazul in care sunteti interesat de serviciile noastre.

Creare Site Basic
Creare Site
Basic

de la 150€
Creare Site Plus
Creare Site
Plus

de la 250€
Creare Site Silver
Creare Site
Silver

de la 350€
Creare Site Gold
Creare Site
Gold

de la 500€
Optimizare Web
Optimizare
Web

de la 150€

 1. Opinii ÅŸi sfaturi - JJSoft - srn` :

  […] Folosind informaÅ£iile lăsate de mine ÅŸi cu o investigaÅ£ie mai amănunÅ£ită făcuta de el, acesta explica pe site-ul http://bizpro.ro (”Sa ai resurse, dar sa nu le folosesti ?”) de ce am mai mulÅ£i vizitatori ÅŸi ce ar trebui să facă cei din echipa de website al altPHel-ului să mai aducă vizitatori. MiÅŸto nu? AÅŸa e când nici măcar echipa de la website nu e profesionistă!  Email This Post […]

 2. dragos patraru :

  sunt de acord ca am facut o prostie cu chestiunea cu pdf/urile in flash pe site. De aceea am si eliminat-o incepand de luna trecuta. Cred insa ca nu ai avut in calcul un factor important cu analiza ta, anume ca e vorba de o publicatie saptamanala, care practic avea o singura postare la fiecare sapte zile. dar asta nu e prea important, a trecut. dintre publicatiile locale, acordam cea mai mare atentie (dupa yziarul Prahova) internetului, iar o analiza rapida dovedeste asta. Acum, in noua formula, avem mult mai multe pagini indexate si crestem incet, dar sigur. Daca ai si alte sugestii pentru cresterea traficului, astept un semn la dragos@altphel.ro. Platim consultatia! mersi.

 3. MO'NIQUE :

  Buna Ionut..foarte interesante si de folos, articolele tale privind tehnicile de promovare si optimizare web.

Adauga comentariu

  Despre BizPro.ro

   BizPro.ro are ca scop principal informarea vizitatorilor sai, privind tehnicile actuale de promovare si optimizare web, reprezentand in acelasi timp un mediu de prezentare a produselor si serviciilor oferite de catre jjSoft potentialilor sai clienti.