Optimizare Web

Promovare Online ~ Consultanta Web ~ Dezvoltare Site

May
26

Securitatea precara a site-ului va poate afecta vanzarile !

Autor: ionut

cmputer_virus.jpgAsa cum prezentam intr-un articol anterior, din ce in ce mai multe site-uri romanesti sunt infectate cu tot felul de troieni, sau scripturi daunatoare. Multi dintre administratorii site-urilor respective nici macar nu stiu aceasta problema.

Un site infectat cu un troian web, este daunator posesorilor sai din mai multe puncte de vedere. In primul rand, este afectata imaginea si gradul de incredere al celor care detin site-ul respectiv. In al doilea rand, profesionalismul serviciilor prestate de firma respectiva va avea de suferit.

Din alt punct de vedere, imaginea site-ului infectat fata de motoarele de cautare va avea foarte mult de suferit, ajungandu-se pana la eliminarea din index-ul acestora.

Primul dintre motoarele de cautare care a decis sa elimine din cadrul rezultatelor sale site-urile infectate este (bineinteles) Google. In momentul de fata Google NU este singurul motor de cautare care inlatura site-urile infectate din index, ceea ce inseamna ca … un site infectat ar putea disparea aproape complet din majoritatea motoarelor de cautare importante, avand ca implicatii majore … pierderea unui numar mare de vizitatori.

Un site cu o securitate precara ar putea fi folosit de catre atacatori in mai multe moduri.

Una dintre modalitati ar fi ca atacatorul sa injecteze in cadrul site-ului vulnerabil un cod malefic ce ar putea afecta vizitatorii acestuia. Ulterior, prin intermediul acelui cod malefic atacatorii ar putea obtine informatii personale despre vizitatorii site-ului.

Nici unul dintre motoarele de cautare nu doreste sa promoveze o asemenea activitate, iar in momentul in care este descoperit un site ce contine cod malefic, il elimina treptat din cadrul rezultatelor returnate, pana la eliminarea completa din index.

O alta modalitate prin care atacatorii ar putea profita de pe urma unui site vulnerabil este ca acesta sa injecteze in cadrul site-ului cod care incalca regulile generale de utilizare a motoarelor de cautare.  Spre exemplu, un atacator ar putea injecta in cadrul unui site un numar mare de cuvinte cheie, cu sau fara relevanta fata de domeniul de activitate al site-ului, avand ca scop final eliminarea din motoarele de cautare. Aceasta tehnica este practicata atunci cand se doreste eliminarea concurentei dintr-un anumit domeniu de activitate. Atacatorul poate injecta mii sau sute de mii de cuvinte in cadrul unui site, in asa fel incat acestea sa fie vizibile catre motoarele de cautare, dar invizibile in browser.

Un site afectat de tehnica prezentata de mai sus, ar fi detectat de motoarele de cautare ca practica tehnici de tip Keyword Stuffing, ar putea fi marcat ca fiind un site de SPAM, si eventual eliminat partial sau complet din index.

In final, indiferent de domeniul de activitate al unui site, lipsa vizitatorilor duce in mod direct la scaderea performantelor acestuia. In acelasi timp, eliminarea unui site din motoarele de cautare duce (tot in mod direct) la scaderea numarului de vizitatori.

Pentru a fi instiintat despre noile articole publicate pe BizPro.ro puteti folosi Feed-ul RSS.
 
 Site-ul BizPro.ro este creat, optimizat si intretinut de catre jjSoft.ro.

   Prin prisma unei vaste experiente privind prezenta online, alaturi de o bogata activitate pe web-ul romanesc, jjSoft.ro ofera servicii profesionale de Optimizare Web, Creare Site si Promovare Online, la preturi competitive.
   Nu ezitati sa solicitati o oferta personalizata, sau sa ne contactati in cazul in care sunteti interesat de serviciile noastre.

Creare Site Basic
Creare Site
Basic

de la 150€
Creare Site Plus
Creare Site
Plus

de la 250€
Creare Site Silver
Creare Site
Silver

de la 350€
Creare Site Gold
Creare Site
Gold

de la 500€
Optimizare Web
Optimizare
Web

de la 150€

  1. Promovare Google :

    Una dintre modalitati ar fi ca atacatorul sa injecteze in cadrul site-ului vulnerabil un cod malefic ce ar putea afecta vizitatorii acestuia. Ulterior, prin intermediul acelui cod malefic atacatorii ar putea obtine informatii personale despre vizitatorii site-ului.
    Asta chiar asa e intradevar, multumesc pentru acest post, sport la mai multe.

Adauga comentariu

    Despre BizPro.ro

     BizPro.ro are ca scop principal informarea vizitatorilor sai, privind tehnicile actuale de promovare si optimizare web, reprezentand in acelasi timp un mediu de prezentare a produselor si serviciilor oferite de catre jjSoft potentialilor sai clienti.