Optimizare Web

Promovare Online ~ Consultanta Web ~ Dezvoltare Site

May
28

SPAM-ul Electoral … si Serverele Dedicate

Autor: ionut

In cursul zilei de astazi am primit un email de SPAM (pe adresa privata, de la Yahoo) de la “DNA ROMANIA”, in care mi-erau prezentate afacerile frauduloase pe care unul dintre candidatii la primarie le-a desfasurat in decursul timpului.

Bineinteles ca nu am putut crede ca DNA imi trimite mie emailuri, sau cel putin nu in modul sau cu continutul celui pe care l-am primit, motiv pentru care am investigat putin provenienta acestuia, ajungand la urmatoarele concluzii :

  • pentru trimiterea email-ului s-a folosit un server dedicat din Franta, inchiriat de la firma OVH SAS 
  • IP-ul serverului de pe care a fost trimis SPAM-ul este 87.98.219.159
  • serverul dedicat ce apartine firmei OVH SAS, cu ip-ul 87.98.219.159 a fost implicat in mai multe campanii de SPAM. Exemplul 1, Exemplul 2, Exemplul 3… lista fiind mai lunga  …
  • multe dintre IP-urile firmei OVH SAS au fost implicate in campanii de SPAM, fiind listate pe “listele negre” de spameri.

Asadar, aveti grija in momentul in care achizionati un server dedicat, sau un VPS (virtual  private server) la ce IP-uri vi se aloca, si daca acestea apar pe “listele negre” (BlackLists).

Pentru ca din ce in ce mai multi webmasteri fac SPAM, din ce in ce mai multe IP-uri sunt adaugate pe aceste liste negere. SPAM-erii inchiriaza servere dedicate (uneori chiar pentru 1-2luni), trimit cateva sute de mii (chiar milioane) de emailuri, dupa care, in momentul in care IP-ul respectiv este marcat ca SPAM, renunta la server. Firmele de hosting, aloca acele IP-uri noilor clienti, fara ca acestia din urma (sau chiar firmele de hosting) sa stie ca IP-urile alocate sunt marcate ca surse de SPAM.

In momentul in care achizitionati un server nou, cu IP/IPuri proprii, verificati daca acestea apar pe liste de IP-uri restrictionate.  In cazul in care IP-ul este marcat ca sursa de SPAM, cereti un IP nou, sau chiar schimbati provider-ul. Uneori se intampla ca o intreaga clasa de IP-uri (a unui provider) sa fie marcata ca SPAM.

Un site gazduit pe un IP de pe care s-a facut SPAM, va pierde din autoritate si incredere (TrustRank) in fata motoarelor de cautare. In acelasi timp, emailurile trimise de pe un IP marcat ca spam, vor ajunge in folderul Bulk, sau SPAM.

In cazul in care IP-ul pe care este gazduit site-ul dvs. este adaugat pe o lista neagra, dar nu puteti renunta la el, exista posibilitatea de a cere stergerea acestuia din listele negre. Procesul este de lunga durata, si necesita o serie de pasi mai putin accesibili utilizatorilor simpli de internet.

In acelasi timp, Google poate fi notificat prin intermediul Google Webmasters Tools, pentru a reconsidera un site, in momentul in care acesta a fost marcat ca SPAM.

Pentru a fi instiintat despre noile articole publicate pe BizPro.ro puteti folosi Feed-ul RSS.
 
 Site-ul BizPro.ro este creat, optimizat si intretinut de catre jjSoft.ro.

   Prin prisma unei vaste experiente privind prezenta online, alaturi de o bogata activitate pe web-ul romanesc, jjSoft.ro ofera servicii profesionale de Optimizare Web, Creare Site si Promovare Online, la preturi competitive.
   Nu ezitati sa solicitati o oferta personalizata, sau sa ne contactati in cazul in care sunteti interesat de serviciile noastre.

Creare Site Basic
Creare Site
Basic

de la 150€
Creare Site Plus
Creare Site
Plus

de la 250€
Creare Site Silver
Creare Site
Silver

de la 350€
Creare Site Gold
Creare Site
Gold

de la 500€
Optimizare Web
Optimizare
Web

de la 150€

Adauga comentariu

    Despre BizPro.ro

     BizPro.ro are ca scop principal informarea vizitatorilor sai, privind tehnicile actuale de promovare si optimizare web, reprezentand in acelasi timp un mediu de prezentare a produselor si serviciilor oferite de catre jjSoft potentialilor sai clienti.