Optimizare Web

Promovare Online ~ Consultanta Web ~ Dezvoltare Site

May
23

Si site-urile mici au nevoie de sitemap

Autor: ionut

Avantajele utilizarii unui sitemap pentru un site complex (cu sute sau mii de pagini) sunt oarecum evidente, dar exista vreun avantaj al utilizarii de sitemap pentru un site mic (de ordinul zecilor de pagini) ?

Da. Exista cel putin 3 avantaje :

 • Asigura (si in acest caz) o indexare completa a site-ului
 • Permite instiintarea motoarelor de cautare (in special Google) in cazul actualizarii continutului informational al paginilor / site-ului.
 • In cazul utilizarii Google Webmaster Tools, se pot obtine o serie de rapoarte si informatii legate de modul in care Google trateaza site-ul respectiv.

Pentru studiu, propun un caz concret : Un site al unei firme de Constructii. La prima vedere, site-ul este destul de mic, cu un numar de maxim 10 pagini, ceea ce este foarte adevarat. S-ar putea spune ca nu ar fi nevoie de sitemap. Practic, asa cum este el conceput, odata indexat, site-ul nu si-ar mai schimba continutul informational.

Totusi, la o analiza mai amanuntita, s-ar putea deduce ca pagina ce contine oferta de preturi ar putea sa se modifice in timp.

Din punctul de vedere al optimizarii web, ar trebui sa instiintam motoarele de cautare sa verifice mai des aceasta pagina, comparativ cu restul paginilor din site. Cea mai simpla metoda ar fi specifiarea in sitemap-ul site-ului o prioritate mai mare pentru pagina respectiva.

Din alt punct de vedere, exista posibilitatea chiar si intr-un site de dimensiuni mici, ca una (sau mai multe) dintre pagini sa fie legate de restul site-ului printr-un singur link. Motoarele de cautare ar putea descoperi mai greu pagina aceea. In cazul utilizarii de sitemap, pagina respectiva ar fi descoperita mai usor.

Pentru a fi instiintat despre noile articole publicate pe BizPro.ro puteti folosi Feed-ul RSS.
 
 Site-ul BizPro.ro este creat, optimizat si intretinut de catre jjSoft.ro.

   Prin prisma unei vaste experiente privind prezenta online, alaturi de o bogata activitate pe web-ul romanesc, jjSoft.ro ofera servicii profesionale de Optimizare Web, Creare Site si Promovare Online, la preturi competitive.
   Nu ezitati sa solicitati o oferta personalizata, sau sa ne contactati in cazul in care sunteti interesat de serviciile noastre.

Creare Site Basic
Creare Site
Basic

de la 150€
Creare Site Plus
Creare Site
Plus

de la 250€
Creare Site Silver
Creare Site
Silver

de la 350€
Creare Site Gold
Creare Site
Gold

de la 500€
Optimizare Web
Optimizare
Web

de la 150€

 1. sarco :

  Am luat tzeapa, din 90 de pagini aveam indexate 70,dupa ce am facut sitmap la google am indexate 7 pagini.
  Nu stiu care este cauza.

 2. ionut :

  Daca totusi au fost probleme cu sitemap-ul, ai putea sa le verifici la Google Webmaster Tools.

  Totusi, nu cred ca problemele au fost cauzate de sitemap.

Adauga comentariu

  Despre BizPro.ro

   BizPro.ro are ca scop principal informarea vizitatorilor sai, privind tehnicile actuale de promovare si optimizare web, reprezentand in acelasi timp un mediu de prezentare a produselor si serviciilor oferite de catre jjSoft potentialilor sai clienti.