Optimizare Web

Promovare Online ~ Consultanta Web ~ Dezvoltare Site

Mar
27

Ce este RSS ?

Autor: ionut

RSS (Really Simple Syndication sau Rich Site Summary) este un format standard, bazat pe XML, folosit pentru a facilita publicarea si popularizarea continutului web.

Standard-ul RSS este folosit de majoritatea site-urilor de stiri, si in special de acele site-uri care pun in valoare continut proaspat intr-un timp scurt. Bineinteles, standardul RSS poate fi folosit pentru absolut orice fel de informatii ce pot fi prezentate sub forma de articole. Majoritatea blog-urilor prezente online au o sursa RSS pentru articolele publicate, sau chiar pentru ultimele comentarii adaugate.

Standardul RSS a fost facut cunoscut datorita companiei UserLand (prin anul ’97), si preluat ulterior de catre Netscape, fiind astfel folosit in cadrul portalurilor de stiri proprii. La scurt timp, acesta a devenit principala modalitate de a schimba informatii intre site-uri precum : BBC, Slashdot, CNN, Disney, Forbes, ZDNet .

Sursele RSS (feed-urile) ajuta in mod direct in campania de promovare online, datorita faptului ca poate genera trafic, fie prin utilizarea directa a acestora de catre utilizatori, fie prin publicarea continutului acestora in retele de distribuire a informatiilor.

Versiuni ale standardului RSS

Exista pana in acest moment nici mai mult nici mai putin de 7 modele diferite de RSS, care in marea majoritate functioneaza in paralel. Din punctul de vedere al programatorului web, apare nevoia de a alege ce model sa folositi in cadrul aplicatiei dvs. De aceea, voi prezenta in randurile ce urmeaza un mini tabel comparativ.

Versiune Detinator Avantaje Status Recomandari
0.90 Netscape Inlocuit de 1.0 a nu se folosi
0.91 UserLand specificatii clare si foarte simple Inlocuit de 2.0, cu toate ca este folosit la scara larga Ideal pentru sursele RSS simple, prezinta si avantajul ca poate fi inlocuit foarte usor cu RSS 2.0
0.92, 0.93, 0.94 UserLand permit specificatii mai detaliate decat 0.91 Inlocuit de 2.0 a se folosi 2.0
1.0 RSS-DEV Working Group este o extensie a standardului RDF Baza stabila, se afla inca in dezvoltare a se folosi in cadrul aplicatiilor ce au la baza standardul RDF
2.0 UserLand Extensibility via modules, easy migration path from 0.9x branch Baza stabila, se afla inca in dezvoltare Utilizare in mod general

Din punctul de vedere al optimizarii web, utilizarea unei surse rss pe site-ul dvs. va avantajeaza in mod indirect. Nu se poate spune ca aceasta va ajuta in procesul de optimizare, dar in mod cert va va ajuta in campania de marketing. Unul dintre avantajele majore ale acestei facilitati este ca va puteti informa vizitatorii site-ului fara ca acestia sa il viziteze propriuzis. Iar, in cazul in care continutul informational pus la dispozitie catre clientii site-ului este de o calitate ridicata, acestia il vor revizita cu siguranta.

Pentru a fi instiintat despre noile articole publicate pe BizPro.ro puteti folosi Feed-ul RSS.
 
 Site-ul BizPro.ro este creat, optimizat si intretinut de catre jjSoft.ro.

   Prin prisma unei vaste experiente privind prezenta online, alaturi de o bogata activitate pe web-ul romanesc, jjSoft.ro ofera servicii profesionale de Optimizare Web, Creare Site si Promovare Online, la preturi competitive.
   Nu ezitati sa solicitati o oferta personalizata, sau sa ne contactati in cazul in care sunteti interesat de serviciile noastre.

Creare Site Basic
Creare Site
Basic

de la 150€
Creare Site Plus
Creare Site
Plus

de la 250€
Creare Site Silver
Creare Site
Silver

de la 350€
Creare Site Gold
Creare Site
Gold

de la 500€
Optimizare Web
Optimizare
Web

de la 150€

  1. Optimizare Web Gratuita, Promovare Site Online » Metode si Costuri de Promovare a unui Site :

    [...] Cu toate ca primele surse RSS au aparut inca de prin anul 1997, facilitatile oferite de acest standard au inceput sa fie exploatate doar de cativa ani (1-2). Standardul RSS este folosit pentru a facilita publicarea si popularizarea continutului web, intr-un format universal. In randurile ce urmeaza voi considera ca detineti informatii de baza despre ce este rss. [...]

  2. Tractornewman :

    Super ideie noutatile sint binevenite orcind

Adauga comentariu

    Despre BizPro.ro

     BizPro.ro are ca scop principal informarea vizitatorilor sai, privind tehnicile actuale de promovare si optimizare web, reprezentand in acelasi timp un mediu de prezentare a produselor si serviciilor oferite de catre jjSoft potentialilor sai clienti.