Optimizare Web

Promovare Online ~ Consultanta Web ~ Dezvoltare Site

Aug
09

Wikipedia cucereste internetul

Autor: ionut

Proiectul Wikipedia a fost gandit, in faza sa initiala ca o enciclopedie universala, gratuita, care sa cuprinda informatii generale din toate domeniile de interes. Dupa cativa ani de munca, in care efortul depus de catre editorii sai depaseste multe dintre asteptarile noastre, Wikipedia isi ocupa treptat locul vizat inca de la inceput. Se pare ca, in ultima perioada, marea majoritate a cautarilor prin intermediul Google, utilizand termeni generali, furnizeaza printre primele rezultate, pagini din Wikipedia.

Sa fie oare Wikipedia raspunsul tuturor intrebarilor noastre ?

Am ramas surprins in momentul in care am efectuat urmatoarea cautare pe Google : BMW Z3.

Chiar e Wikipedia cel mai potrivit rezultat pentru cautarea mea ? Am presupus ca e o coincidenta, si am incercat sa fac o noua cautare : Opel Vectra.

Totusi, daca nu e primul rezultat…. wikipedia ocupa locul doi, trei …

Se pare ca Wikipedia domina aproape orice domeniu…


Pentru “Appolo 13“, m-as fi asteptat ca NASA sa fie autoritatea in domeniu …

Si … totusi… de ce ar exista o problema in faptul ca Wikipedia ocupa primele locuri in Google ?

Principalele probleme sunt cauzate de faptul ca Google este cel mai utilizat motor de cautare, si Wikipedia permite oricarui vizitator sa modifice continutul paginilor. Bineinteles ca informatiile modificate ar trebui sa fie analizate de catre un editor, dar, de cele mai multe ori, editorul respectiv nu poate acoperi toate categoriile / paginile de care acesta raspunde. Iar, o persoana rau intentionata, poate modifica un articol in asa fel incat sa exprime un adevar, printr-o prisma personala, care, sa nu reflecte in totalitate adevarul.

Ce se va intampla in campania electorala, cand, un partid politic va incerca sa modifice o serie din paginile wikipedia, (ale rivalilor politici) in asa fel incat sa ii puna pe acestia intr-o lumina negativa. Ce se va intampla daca aceste modificari nu vor fi seziate de catre un editor ? Sau, ce se va intampla daca aceste modificari vor fi seziate cu intarziere, eventual dupa ce campania electorala se incheie ?

Exemplele pot fi multe. Parerea mea personala este ca, Wikipedia nu trebuie sa devina principala sursa de informatii. Nu degeaba exista institutii de invatamant din intreaga lume care nu mai accepta ca studentii / elevii sa foloseasca Wikipedia drept sursa de documentare. Exista chiar biblioteci care au interzis accesul la Wikipedia. De ce oare ?

Pentru a fi instiintat despre noile articole publicate pe BizPro.ro puteti folosi Feed-ul RSS.
 
 Site-ul BizPro.ro este creat, optimizat si intretinut de catre jjSoft.ro.

   Prin prisma unei vaste experiente privind prezenta online, alaturi de o bogata activitate pe web-ul romanesc, jjSoft.ro ofera servicii profesionale de Optimizare Web, Creare Site si Promovare Online, la preturi competitive.
   Nu ezitati sa solicitati o oferta personalizata, sau sa ne contactati in cazul in care sunteti interesat de serviciile noastre.

Creare Site Basic
Creare Site
Basic

de la 150€
Creare Site Plus
Creare Site
Plus

de la 250€
Creare Site Silver
Creare Site
Silver

de la 350€
Creare Site Gold
Creare Site
Gold

de la 500€
Optimizare Web
Optimizare
Web

de la 150€

  1. » Cum sa obtii prima pozitie in rezultatele Google - Optimizare Web Gratuita, Promovare Site Online :

    [...] Faptul ca Wikipedia cucereste internetul, nu mai este un secret pentru multi dintre noi. Ceea ce ar putea fi interesant ar fi … viteza cu care se intampla acest lucru… Astfel, am realizat un test care sa ma ajute sa inteleg la ce nivel a ajuns Wikipedia in momentul actual, si cat de mult a reusit sa avanseze pana in acest moment. [...]

Adauga comentariu

    Despre BizPro.ro

     BizPro.ro are ca scop principal informarea vizitatorilor sai, privind tehnicile actuale de promovare si optimizare web, reprezentand in acelasi timp un mediu de prezentare a produselor si serviciilor oferite de catre jjSoft potentialilor sai clienti.