Optimizare Web

Promovare Online ~ Consultanta Web ~ Dezvoltare Site

Jan
21

Ce este Google TrustRank ?

Autor: ionut

Exista foarte multe semne de intrebare legate de Google TrustRank. Atat teoretic, cat si practic, nimeni (in afara angajatilor Google) nu stiu concret ce se afla la baza TrustRank-ului asociat paginilor web de catre Google.

In principiu, Google TrustRank reprezinta gradul de incredere pe care Google il asociaza cu un site sau o pagina a acestuia. Acest grad de incredere este calculat pe baza mai multor factori, pornind de la caliatea link-urilor ce sunt indreptate catre site-ul respectiv, calitatea si originalitatea continutului site-ului respectiv, prospetimea si rata de reimprospatare a informatiilor publicate pe site, etc.

Cu toate ca exista o serie de factori externi site-ului, ce influenteaza TrustRank-ul, ce se rezuma in principal la obtinerea unor voturi de incredere din partea unor site-uri deja consacrate, cu un TrustRank ridicat, voi prezenta in continuare o serie de factori ce sunt legati direct de site-ul in sine.

Cel mai simplu mod de a intelege Google TrustRank este de a-l prezenta pe acesta asa cum aplicam noi gradul de incredere in realitate, atunci cand dorim sa achizitionam un produs, sau un serviciu. Asa cum increderea al unui produs este influentat de firma producatoare, de gradul de recomandare al acestuia, de gradul de raspandire pe piata, de calitatea sa, asa si Google tine cont de o serie de factori ce il fac pe acesta sa masoare calitatea unui site. Tinand cont de aspectele ce vor fi prezentate mai jos, cu siguranta TrustRank-ul site-ului dvs. se va imbunatati, iar, ca o consecinta a acestui lucru, site-ul dvs. va scapa mai rapid de Google SandBox.

  • In cazul in care domeniul pe care este prezent site-ul nu este inregistrat “pe viata” este recomandat ca domeniul respectiv sa se cumpere pentru o perioada mai lunga. (spre exemplu, sa fie cumparat pentru o perioada de 10 ani). Trebuie sa analizati cat de hotarat sunteti sa continuati afacerea dvs. pe un termen lung. Google cu siguranta va analiza acest aspect, si, in cazul in care va observa ca domeniul este inregistrat pe o perioada mai lunga, veti primi un vot de incredere.
  • Cumparati un certificat SSL. Acest lucru sustine faptul ca afacerea dvs. este una serioasa, si a fost verificata de o autoritate in domeniu. (Cumparati certificatul pentru o perioada mai lunga. Recomandat ar fi ca perioada minima sa fie de 2 ani)
  • Publicati, si faceti cunoscut catre vizitatori, un articol in care precizati Termenii si Conditiile de utilizare a serviciilor oferite de site-ul dvs. Precizati in special ce se intampla cu informatiile legate de utilizatori, ce sunt prelevate prin intermediul site-ului dvs. (Google se fereste de spammeri)
  • In cazul in care site-ul dvs. vinde o serie de produse sau servicii, publicati adresa postala ce va apartine. O adresa postala corecta, implica un grad de seriozitate ridicat din partea dvs., si intareste increderea vizitatorilor.
  • Oferiti posibilitatea vizitatorilor sa va poata contacta. Preferabil ar fi sa folositi un numar de telefon si o adresa de email valida.
  • Daca aveti un buget mai consistent, apelati la o companie care va poate garanta ca site-ul dvs. este “Hacker Safe”.

Acestea sunt o serie de masuri destul de usor de pus in practica, dar care sunt foarte utile, pentru ca Google isi va putea da seama mai usor ca dvs. tratati cu seriozitate prezenta online.

In ceea ce priveste masurile ce trebuie luate in afara site-ului, dupa cum am spus, acestea se rezuma la obtinerea de linkuri catre site-ul dvs. de pe site-uri autoritare in domeniul lor. Ex. DMOZ, Yahoo Directory, etc.

Pentru a fi instiintat despre noile articole publicate pe BizPro.ro puteti folosi Feed-ul RSS.
 
 Site-ul BizPro.ro este creat, optimizat si intretinut de catre jjSoft.ro.

   Prin prisma unei vaste experiente privind prezenta online, alaturi de o bogata activitate pe web-ul romanesc, jjSoft.ro ofera servicii profesionale de Optimizare Web, Creare Site si Promovare Online, la preturi competitive.
   Nu ezitati sa solicitati o oferta personalizata, sau sa ne contactati in cazul in care sunteti interesat de serviciile noastre.

Creare Site Basic
Creare Site
Basic

de la 150€
Creare Site Plus
Creare Site
Plus

de la 250€
Creare Site Silver
Creare Site
Silver

de la 350€
Creare Site Gold
Creare Site
Gold

de la 500€
Optimizare Web
Optimizare
Web

de la 150€

Adauga comentariu

    Despre BizPro.ro

     BizPro.ro are ca scop principal informarea vizitatorilor sai, privind tehnicile actuale de promovare si optimizare web, reprezentand in acelasi timp un mediu de prezentare a produselor si serviciilor oferite de catre jjSoft potentialilor sai clienti.