Optimizare Web

Promovare Online ~ Consultanta Web ~ Dezvoltare Site

Dec
07

Cum sa imi listez site-ul in Google ?

Autor: ionut

Pentru ca un site sa apara in cadrul rezultatelor de cautare returnate de Google, este necesar ca acest site sa fie indexat in prealabil, si astfel sa fie inclus in Index-ul Google. Pentru ca Google sa indexeze un site, trebuie ca acestuia sa i se aduca la cunostinta existenta site-ului respectiv.

Exista 2 metode e a face cunoscuta (catre Google) existenta site-ului dvs . :

 • prin informarea directa a motorului de cautare
 • daca Google gaseste un link catre site-ul dvs. pe unul din site-urile pe care le indexeaza deja


Nici una din aceste doua metode nu ofera garantii. Google accepta sa i se aduca la cunostinta existenta unui site in mod manual, dar nu raspunde la aceste instiintari, nici nu specifica perioada in care acesta va fi indexat, si … nici macar nu garanteaza ca va fi indexat. Cand Google decide ca unul dintre site-urile adaugate manual sa fie indexate, acesta isi trimite unul din robotei (crawleri) catre URL-ul site-ului respectiv, pentru a-i inspecta paginile acestuia. In mod caracteristic pentru Google, acesta nu anunta webmasterii site-urilor ce urmeaza a fi indexate de acest lucru, si nici nu se cunoaste programul, sau perioada in care se executa indexarea site-urilor acceptate.

O metoda mult mai recomandata pentru a determina roboteii Google sa va indexeze site-ul mai rapid, este ca acesti robotei, in procesul lor de actualizare a continutului site-urilor deja prezente in index, sa intalneasca un link catre site-ul dvs. Este mult mai simplu pentru Google sa ajunga la paginile site-ului dvs. urmarind link-urile de pe alte site-uri. In cazul in care nu exista nici un link catre site-ul dvs. (incominglink sau backlink), acesta poate fi considerat inexistent din punctul de vedere al Google. Cu toate acestea, toate site-urile noi pornesc din acest punct. Bineinteles ca oricine poate ajunge pe site-ul dvs. prin specificarea directa a adresei acestuia, dar daca doriti ca Google sa ajunga la site-ul dvs. si sa il indexeze, este vital ca acesta sa ajunga prin intermediul link-urilor externe.

Specificarea manuala a unui nou site, in vederea indexarii de catre Google, este, in mod evident, o solutie destul de slaba, dar, deoarece nu necesita prea mult timp sau efort, este recomandat sa se efectueze acest lucru la adresa :

http://www.google.com/addurl.html

Atentie ! Daca se adauga o pagina noua unui site care este deja indexat de Google, nu mai este necesar sa specificati manual lui Google de aparitia acestei noi pagini, atata timp cat pagina este accesibila printr-un link de pe site. Google va descoperi singur aceasta pagina, la urmatoarea scanare in intregime (deepcrawl) a site-ului.

Practic, nu trebuie sa alegeti intre a specifica in mod direct existenta site-ului dvs. si construirea unei retele de link-uri catre site-ul dvs. pe site-uri deja indexate de Google. Le puteti face pe amandoua, cu toate ca a doua optiune este cu mult mai recomandata, pentru ca va va ajuta si pe viitor, in calcularea pagerank-ului. Adaugarea manuala nu influenteaza cu nimic indexarea site-ului dvs. prin intermediul link-urilor externe, dar nici nu grabeste acest proces. Analog, faptul ca nu exista link-uri externe catre site-ul dvs. nu influenteaza indexarea acestuia datorata specificarii manuale a existentei lui. (in cazul in care aveti norocul ca unul din roboteii Google sa decida sa indexeze site-uri specificate manual)

Incepeti sa aveti impresia ca este destul de greoi ca un site sa fie indexat de catre Google ? Nu ! Nu este asa. In momentul in care incepeti sa construiti o retea de link-uri exerne catre site-ul dvs. atunci acesta va fi indexat in mod inevitabil. Totusi, specificarea manuala a site-ului este intr-adevar o metoda foarte greoaie. Personal, va recomand sa folositi aceasta metoda… dar sa nu folositi doar aceasta metoda. Asigurati-va ca incepeti sa construiti o retea de link-uri, lucru care va grabi procesul de indexare, si va va ajuta (dupa cum am spus anterior) si in procesul de atribuire a pagerank-ului .

Pentru a fi instiintat despre noile articole publicate pe BizPro.ro puteti folosi Feed-ul RSS.
 
 Site-ul BizPro.ro este creat, optimizat si intretinut de catre jjSoft.ro.

   Prin prisma unei vaste experiente privind prezenta online, alaturi de o bogata activitate pe web-ul romanesc, jjSoft.ro ofera servicii profesionale de Optimizare Web, Creare Site si Promovare Online, la preturi competitive.
   Nu ezitati sa solicitati o oferta personalizata, sau sa ne contactati in cazul in care sunteti interesat de serviciile noastre.

Creare Site Basic
Creare Site
Basic

de la 150€
Creare Site Plus
Creare Site
Plus

de la 250€
Creare Site Silver
Creare Site
Silver

de la 350€
Creare Site Gold
Creare Site
Gold

de la 500€
Optimizare Web
Optimizare
Web

de la 150€

 1. Business Promoter Cu noi, succesul este mai aproape. » Importanta Link-urilor in campania de Optimizare Web :

  […] 1. Este foarte important sa se acorde cea mai mare atentie link-urilor tematice. Site-ul dvs. nu are sanse prea mari de succes daca link-urile ce se indreapta catre acesta nu au nici o legatura cu domeniul de activitate al site-ului. Pe langa tematica asemanatoare cu cea a site-ului dvs., este foarte importanta si calitatea acelor site-uri. Astfel, un site ce nu este listat in Google nu va este de nici un folos. Mai mult, faptul ca acesta nu este listat in Google poate fi o dovada ca acesta a fost exclus din index-ul Google datorita incalcarii Termenilor si Conditiilor impuse de acesta. Existenta unui link catre dvs. pe un asemenea site, pe langa faptul ca nu va ajuta cu nimic, este foarte posibil chiar sa va influenteze negativ. Spre exemplu, nu cred ca ati vrea sa fiti asociati cu un site de SPAM. […]

 2. Daniel :

  Salutare! Tocmai mi-am facut un site si astept ca Google sa mi-l indexeze. Sper sa nu dureze prea mult :)

 3. Moldopiata :

  Cu site-ul meu nu stiu ce se intampla de il indexeaza asa greu, poate puteti sa imi dati un sfat?

 4. Adrian S :

  Conteaza mult si continutul site-ului

 5. Baxter :

  Cand am facut primul blog la indexat cam in 2-3 ore acum vad ca dureaza mai mult pff.

 6. max :

  cat dureaza indexarea?

 7. Catalin :

  Nu e asa greu, il listezi pe cat mai multe situri, te ocupi mai des de el si apare destul de repede. http://www.westpropertyadvisor.ro e site-ul meu si merge destul de bine.
  Succes

 8. Alexandru Mit :

  Salut,
  Azi mi-am facut si eu site-ul si sunt tare curios cat dureaza indexarea si daca o sa se faca. Va tin la curent
  Oricum o sa incerc toate metodele cunoscute.
  Merci

 9. Alexandru Mit :

  Am uitat sa precizez ca site-ul este http://www.aldovet.ro

 10. ciolo15 :

  Salut!Am si eu o nelamurire:am intrat la google pe addurl,site-ul a fost indexat si este gasit,cand caut pe google,numai ltme.ro adica adresa site-ului.Cum pot face ca atunci cand scriu ltme sau liceul mihai eminescu calarasi sau mai stiu eu ce alt cuvant,sa apara in lista cu rezultate in urma cautarii la google.Va multumesc,o zi buna.

 11. dezmembrari victoria :

  al meu a fost indexat destul de repede

 12. nick :

  aceeas problema o am si eu: am facut pagina de blog totul in regula toate conditiile indeplinita dar dejeaba nu il indexeaza pe google :(

 13. roxana :

  buna, tocmai ce mi-am facut si eu un site, incerc sa-l indexez, poate aruncati un ochi sa vedeti despre ce este vorba. merci

 14. mikaela :

  eu nu dau sub nicio forma de el ! nu stiu ce sa fac !!!!!

 15. mikaela :

  cat sa mai astept ca l am de 1 an de zile ce are :((???????????

 16. OneTicSOFT :

  Nu trebuie sa astepti foarte mult dupa ce te inregistrezi in directorul google, fati un cont in webmastertools acolo adauga un sitemap si vei aparea neintarziat, dupa care trebuie sa repari erorile care iti afiseaza acolo (seo) si apoi vei avea rezultatele care le doresti.

Adauga comentariu

  Despre BizPro.ro

   BizPro.ro are ca scop principal informarea vizitatorilor sai, privind tehnicile actuale de promovare si optimizare web, reprezentand in acelasi timp un mediu de prezentare a produselor si serviciilor oferite de catre jjSoft potentialilor sai clienti.