Optimizare Web

Promovare Online ~ Consultanta Web ~ Dezvoltare Site

Jul
05

SPAM-ul la Romani

Autor: ionut

Odata cu dezvoltarea accentuata pe care a cunoscut-o web-ul “.ro” , se poate observa cheful de munca al romanului, obijnuit fiind, sa nu depuna eforturi prea mari pentru a obtine ceea ce-si doreste, atunci cand exista o alternativa mai usoara sau rapida, chiar daca aceasta din urma este imorala sau poate chiar ilegala.

Asa cum cel aproape un sfert din populatie se afla peste granita, lucrand ca si capsunari sau menajere, obtinand castiguri la care nu visau in tara, si, care atunci cand se intorc ii sparg pe toti in cateva zile (nu inainte de a se lauda la toate cunostintele cu averile stranse), exista o serie de “capsunari” ai web-ului romanesc, care au ales varianta de “imbogatire” utilizand tehnici de SPAM.

SPAM-ul romanesc, Capsunarii pe internet Am constatat cu uimire ca ingeniozitatea romanului nu cunoaste egal. Pe langa zecile de mailuri ce ma invita sa cumpar tot felul de pastile, afrodisiace sau chiar ma invata tehnici de marire a performantelor, am inceput sa primesc zilnic SPAM autentic romanesc. Bineinteles ca era de asteptat sa se gaseasca o serie de “baieti destepti” care sa aplice si la noi aceleasi tehnici.

Un aspect hazliu, si curios in acelasi timp este acela ca marea majoritate a celor care fac spam autohton, pretind ca ceea ce fac ei este perfect legal, si chiar este dreptul lor sa o faca ! Am primit zilele trecute un email de la Domnul Inginer Florin Pitigoi (asa cum se recomanda chiar dansul) in care imi explica cat de norocos sunt ca am avut ocazia sa citesc acele randuri. Pentru ca nu vreau sa comentez gradul de incredere si profesionalism de care da dovada Domnul Inginer Florin Pitigoi, prezint in randurile urmatoare continutul email-ului si las aprecierile de partea dvs.

Domnul Inginer Florin Pitigoi - Instalator de meserie

Intrebarea mea evidenta este urmatoarea : Asta se intampla cu inginerii nostrii ? Ajunga sa faca spam, poate doar-doar s-o gasi cineva sa ii cheme si pe ei sa monteze un robinet ? Din punctul acesta de vedere, in mod cert ar putea exista o scuza pentru cei ce apeleaza la asemenea moduri de promovare. Cu toate acestea, am eu vaga impresie ca Domnul Inginer Florin Pitigoi nu se afla intr-un impas asa de mare.

Partea cu adevarat hilara, este modul in care se termina email-ul :

ing. Florin Pitigoi - Spammer de meserie

Asadar, omul reuseste sa se justifice si sa se scuze in acelasi timp, intr-un mod tipic romanesc de genul : “Daca nu iti place, atunci nu citi!

Autorul sustine ca mesajul trimis contine datele necesare de identificare. Intrebarea mea ari fi : Care sunt aceste date necesare de identificare ? Numele Florin Pitigoi, sau … numarul de telefon al unei cartele pre-pay Vodafone ? Sa fie oare adresa de mail de la care s-a efectuat spamul ? Pentru mine nici una din acele informatii nu pot fi folosite drept date de identificare.

“acceptare de primire a ofertei nu va implica financiar

Am acceptat eu sa primesc oferta ? Ma indoiesc.

“adresa d-voastra de e-mail a fost gasita fie pe un site public, fie intr-un ghid de afaceri, fie in adresele altor firme care ne-au trimis ofertele lor sau am primit-o cu ocazia unor intalniri de afaceri “

Sunt convins ca Domnul Inginer Florin Pitigoi a obtinut adresa mea de email prin intermediul unor intalniri de afaceri, sau prin intermediul bazelor de date ale altor firme, cu care acesta colaboreaza.

“acest mesaj va este adresat cu scopul de a va invita sa beneficiati de serviciile companiei noastre si va este transmis in dorinta de a va tine la curent cu cele mai noi si mai profitabile servicii pe care vi le putem oferi. “

Sa inteleg ca acest lucru il absolva de imoralitatea gestului ? Atunci, inseamna ca toti spammerii din lume sunt absolviti de aceasta vina. Toti prezinta o serie de servicii, toti doresc sa obtina clienti pe aceasta cale. Am citit legea 365/2002 dar … zau ca nu am gasit nici o referire la acest lucru. Oricum, aproape ca m-a convins Domnul Inginer Florin Pitigoi de seriozitatea acestui, si mai ales de grija pe care mi-o poarta.

“Pentru ca intelegem si apreciem intimitatea d-voastra ne cerem scuze daca acest mesaj a ajuns din greseala la dvs, iar daca doriti sa nu mai primiti astfel de mesaje in viitor va rugam sa dati un reply cu mesajul NU TRIMITE . “

Sigur intelegeti si apreciati intimitatea mea ? Daca ati fi facut asta… nu ati fi trimis email-ul respectiv. Oricum, … acum ca ati facut-o … promiteti ca daca dau un reply, asa cum spuneti dvs. o sa va tineti de cuvant ? Sigur – Sigur ? Hmm … de ce am eu o indoiala ca acest lucru nu se va intampla ?

Asadar, dragi internauti, aveti grija pe unde va lasati adresa de email, daca nu doriti sa fiti bombardati cu tot felul de oferte din partea unor persoane asa de profesioniste si grijulii, precum este Domnul Inginer Florin Pitigoi. Mai ales, aveti grija la ce email-uri (spam) raspundeti, pentru ca multi dintre initiatorii acestora de-abia asteapta sa ii confirmati ca adresa respectiva este folosita. Va sfatuiesc sa nu va incredeti in persoane care v-au dovedit deja ca pot incalca regulile moralitatii … si nu numai.

Pentru a va demonstra ca acest mod de abordare nu este intamplator, va prezint in randurile urmatoare un email (spam) care l-am primit acum cateva minute :

Nu iti place ... nu citesti !

Nu-i asa ca … Daca nu va place… nu cititi?

Si, ca sa va demonstrez ce efecte poate avea SPAM-ul asupra utilizatorilor, ia uitati ce parere au cei de la Google despre SPAM si GMail :

Nu iti place ... nu citesti !

Pentru a fi instiintat despre noile articole publicate pe BizPro.ro puteti folosi Feed-ul RSS.
 
 Site-ul BizPro.ro este creat, optimizat si intretinut de catre jjSoft.ro.

   Prin prisma unei vaste experiente privind prezenta online, alaturi de o bogata activitate pe web-ul romanesc, jjSoft.ro ofera servicii profesionale de Optimizare Web, Creare Site si Promovare Online, la preturi competitive.
   Nu ezitati sa solicitati o oferta personalizata, sau sa ne contactati in cazul in care sunteti interesat de serviciile noastre.

Creare Site Basic
Creare Site
Basic

de la 150€
Creare Site Plus
Creare Site
Plus

de la 250€
Creare Site Silver
Creare Site
Silver

de la 350€
Creare Site Gold
Creare Site
Gold

de la 500€
Optimizare Web
Optimizare
Web

de la 150€

Adauga comentariu

    Despre BizPro.ro

     BizPro.ro are ca scop principal informarea vizitatorilor sai, privind tehnicile actuale de promovare si optimizare web, reprezentand in acelasi timp un mediu de prezentare a produselor si serviciilor oferite de catre jjSoft potentialilor sai clienti.