Optimizare Web

Promovare Online ~ Consultanta Web ~ Dezvoltare Site

Jul
06

Carti postale … cu surprize !

Autor: ionut

Nu a trecut nici macar o zi de cand am scris articolul despre spam-ul romanesc, si iata ca astazi mi s-a confirmat faptul ca romanii devin din ce in ce mai inventivi. Acestia isi orienteaza atacurile catre zona “.ro”, care, a devenit din ce in ce mai atractiva in ultima perioada.

Astfel, acum cateva ore am primit email-ul urmator :

Carti Postale ... cu surprize

Cu alte cuvinte, ma simt chiar norocos ca exista persoane care-si aduc aminte de mine si care doresc sa imi aduca “o raza de bucurie in suflet.” Ce fel de raza de bucurie ? Pai … sa va explic. In momentul in care cineva ar vrea sa vizualizeze intreaga carte postala (asa cum este indemnat de autorul mesajului) ar fi directionat catre un fisier executabil (situat pe un server strain), ce aparent, se ascunde in spatele unui fisier .gif Bineinteles ca fisierul executabil aduce raza de bucurie dar nu in sufletul vizitatorului, ci a creatorului troian-ului ascuns.

Deci .. ghici ce ? Deschizi mailul cu bucurie, gandindu-te ca cineva chiar se gandeste la tine, si … te trezesti cu … o surpriza de proportii. Kinder Surprise !

Carti Postale ... cu surprize, Made in RO

Daca imi aduc bine aminte, undeva pe la inceputurile mele in web, am citit o definitie a SPAM-ului care preciza ca, in general, mesajele de tip SPAM contin greseli gramaticale, fiind scrise de persoane cu un nivel de educatie scazut.

Din acest punct de vedere, va invit sa analizati pentru cateva secunde continutul email-ului respectiv. Greselile gramaticale si de exprimare… se simt ca la ele acasa :). In acelasi timp, nu inteleg de ce se repeta in mod obsesiv termenul carte postala. Sa fie vreo modalitate ascunsa de psihologie inversa ? Sa fie oare vreo modalitate de control al mintii ?

Chiar daca contine multe greseli, pot spune ca modul in care a fost redactatat denota faptul ca autorul are o serie de cunostinte in domeniul stiintelor sociale. Reuseste sa convinga foarte usor cititorul sa deschida link-ul respectiv.

Dupa o mica cercetare in domeniu, am descoperit ca exista chair o serie de variatii pe aceasta tema a cartilor postale. Am primit un mail aproape identic, care de data aceasta ma invita sa vizualizez cartea postala pe site-ul cartipostale.ro
Carti Postale ... cu surprize
Acelasi troian, de data aceasta situat pe alt server (tot din strainatate). Din cate am putut observa, site-urile cartipostale.ro si postcards.com nu au nici o legatura cu email-urile respective. Autorii s-au folosit de numele si gradul de incredere al acestora pentru a putea convinge mai usor victimele.

Din nefericire, exista si vor mai exista baieti buni care nu au altceva mai bun de facut decat sa pacaleasca lumea, sau sa execute activitati la limita legii, sau chiar ilegale, pentru a-si demonstra barbatia si puterea.

Pentru a fi instiintat despre noile articole publicate pe BizPro.ro puteti folosi Feed-ul RSS.
 
 Site-ul BizPro.ro este creat, optimizat si intretinut de catre jjSoft.ro.

   Prin prisma unei vaste experiente privind prezenta online, alaturi de o bogata activitate pe web-ul romanesc, jjSoft.ro ofera servicii profesionale de Optimizare Web, Creare Site si Promovare Online, la preturi competitive.
   Nu ezitati sa solicitati o oferta personalizata, sau sa ne contactati in cazul in care sunteti interesat de serviciile noastre.

Creare Site Basic
Creare Site
Basic

de la 150€
Creare Site Plus
Creare Site
Plus

de la 250€
Creare Site Silver
Creare Site
Silver

de la 350€
Creare Site Gold
Creare Site
Gold

de la 500€
Optimizare Web
Optimizare
Web

de la 150€

  1. Stefan :

    Si eu am primit acest spam/virus/troian . Dar de la un client infectat. deci este un troian romanesc. Are ceva legatura cu topfreelance.net

  2. ionut :

    asaltul “cartilor postale” continua. Astazi am mai primit inca 2 :D. Chiar ca lumea se gandeste la mine !

Adauga comentariu

    Despre BizPro.ro

     BizPro.ro are ca scop principal informarea vizitatorilor sai, privind tehnicile actuale de promovare si optimizare web, reprezentand in acelasi timp un mediu de prezentare a produselor si serviciilor oferite de catre jjSoft potentialilor sai clienti.