Optimizare Web

Promovare Online ~ Consultanta Web ~ Dezvoltare Site

Jul
19

Alternativa pentru Wikipedia

Autor: ionut

Tocmai ideea de baza care a stat la baza priectului Wikipedia o conduce pe aceasta pe o cale gresita. Datorita faptului ca oricine poate modifica continutul prezentat pe site, s-a ajus in stadiul in care o parte din informatiile publicate sunt incomplete, inexacte, si uneori chiar incorecte.

Daca in urma cu ceva timp prezentam noua revolutie condusa de wikipedia, in timp ce ma indoiam de calitatea continutului, a sosit momentul sa prezint de aceasta data, ceea ce se cheama a fi o alternativa pentru wikipedia, numita Citizendium.

Proiectul Citizendium, este initiat de catre Larry Sanger, care sustine ca lumea are nevoie de o enciclopedie mai calitativa. Larry Sanger a participat la dezvoltarea proiectului Wikipedia, la inceputurile sale, in anul 2001. Nemultumit de calitatea articolelor prezente in acest moment pe Wikipedia, acesta a lansat noul sau proiect , ce reprezinta un concept foarte asemanator cu cel al wikipediei, cu diferenta ca articolele noi sunt verificate de o echipa de specialisti, inainte de a fi publicate.

Spre deosebire de Wikipedia, cei care contributorii Citizendium sunt obligati sa isi furnizeze numele real, iar informatiile puse la dispozitie trebuie sa fie conforme cu tratatul de etica al site-ului.

In timp ce Jimmy Wales (personajul principal al proiectului Wikipedia) sustine ca Citizendium nu se prezinta ca o posibila concurenta, eu consider ca prin calitatea articolelor, intr-un viitor in care numarul acestora va depasi zecile sau poate chiar sutele de mii, cu siguranta Wikipedia va fi depasita.

Norman Garret, unul dintre editorii Citizendium, si profesor IT in cadrul universitatii Eastern Illinois, afirma ca va fi foarte greu sa se construiasca o noua enciclopedie, care sa rivalizeze wikipedia, iar acest lucru va necesita “o armata de oameni”, dar, cu siguranta, atunci cand proiectul va avansa, va deveni o concurenta reala pentru Wikipedia.

In faza pilot a proiectului Citizendium, aproximativ 900 de autori si 200 de editori au contribuit la crearea celor catorva mii de articole prezente pe site.

In acest moment, Citizendium are aproximativ 12 mii de pagini indexate in Google, in timp ce Wikipedia are aproximatv 12 milioane. Structura interna a site-urilor este foarte asemanatoare, ceea ce face ca din punctul de vedere al optimizarii interne, sa nu existe diferente majore. In mod cert, principalele diferente vor fi date de calitatea continutului.

Daca in acest moment, Wikipedia este un brand foarte puternic, cu un potential imens, ramane de vazut in anii urmatori daca proiectul Citizendium il va putea rivaliza.

Pentru a fi instiintat despre noile articole publicate pe BizPro.ro puteti folosi Feed-ul RSS.
 
 Site-ul BizPro.ro este creat, optimizat si intretinut de catre jjSoft.ro.

   Prin prisma unei vaste experiente privind prezenta online, alaturi de o bogata activitate pe web-ul romanesc, jjSoft.ro ofera servicii profesionale de Optimizare Web, Creare Site si Promovare Online, la preturi competitive.
   Nu ezitati sa solicitati o oferta personalizata, sau sa ne contactati in cazul in care sunteti interesat de serviciile noastre.

Creare Site Basic
Creare Site
Basic

de la 150€
Creare Site Plus
Creare Site
Plus

de la 250€
Creare Site Silver
Creare Site
Silver

de la 350€
Creare Site Gold
Creare Site
Gold

de la 500€
Optimizare Web
Optimizare
Web

de la 150€

Adauga comentariu

    Despre BizPro.ro

     BizPro.ro are ca scop principal informarea vizitatorilor sai, privind tehnicile actuale de promovare si optimizare web, reprezentand in acelasi timp un mediu de prezentare a produselor si serviciilor oferite de catre jjSoft potentialilor sai clienti.