Optimizare Web

Promovare Online ~ Consultanta Web ~ Dezvoltare Site

Jul
12

Atentie la Flash !

Autor: ionut

Cu totii cunoastem puterea flash-ului, si orice designer care se respecta va fi de acord ca un site de prezentare in flash poate imrpesiona mult mai mult decat unul simplu. Ceea ce nu cunosc multi dintre designeri este dezavantajul utilizarii tehnicilor flash din punctul de vedere al optimizarii web.

FLASH-ul nu e SEO Friendly
Datorita aspectului vizual al tehnicilor Flash, acestea nu pot fi analizate si interpretate corect de catre robotii motoarelor de cautare. In timp ce GoogleBot-ul este capabil sa extraga o parte din textul si link-urile prezente intr-un fisier flash, acest lucru nu este garantat. In acelasi timp, majoritatea informatiilor contextuale in cadrul unei animatii flash nu sunt reprezentate prin text, ci mai degraba prin imagini. Astfel, motoarele de cautare nu pot interpreta contextul prezentat in cadrul unui fisier flash, ceea ce il face inutil din punctul de vedere al optimizarii web. In acelasi timp, daca GoogleBot reuseste sa extraga o serie de informatii esentiale dintr-un fisier flash, acest lucru nu este valabil pentru marea majoritate a robotilor de cautare.

Totusi, din punctul de vedere al designer-ului, flash-ul faciliteaza imbogatirea aspectului vizual al unui site. Complet adevarat. Magia consta in cunoasterea raportului in care flash-ul poate fi utilizat in cadrul unui site web, si mai ales punctele cheie in care acesta poate fi folosit.

Spre exemplu, meniul de navigare poate fi dezvoltat in flash, atata timp cat exista link-uri in cod HTML catre paginile respective, spre exemplu prin intermediul unui sitemap. Se poate conferi astfel un nivel ridicat de eleganta sau profesionalism unui site, in timp ce functionalitatea si performantele SEO nu sunt afectate. Continutul multimedia poate fi prezentat prin intermediul flash-ului.
Pe de alta parte, intreg continutul informational (text-ul) site-ului este recomandat sa se prezinte intr-un mod vizibil catre motoarele de cautare.

Exista multe site-uri consacrate care imbina cele doua idei intr-un mod aproape perfect. Youtube, MetaCafe, etc.

Un alt aspect important al utilizarii Flash-ului este ca acesta nu este in totalitate suportat de terminalele mobile. Acest aspect tinde sa vina din ce in ce mai important datorita caracterului accentuat de utilizare a terminalelor mobile pentru acces la internet in utlima perioada. Aceste tendinte determina webmasterii sa-si adapteze site-urile pentru asemenea terminale.

[Original : Best uses of Flash]

Pentru a fi instiintat despre noile articole publicate pe BizPro.ro puteti folosi Feed-ul RSS.
 
 Site-ul BizPro.ro este creat, optimizat si intretinut de catre jjSoft.ro.

   Prin prisma unei vaste experiente privind prezenta online, alaturi de o bogata activitate pe web-ul romanesc, jjSoft.ro ofera servicii profesionale de Optimizare Web, Creare Site si Promovare Online, la preturi competitive.
   Nu ezitati sa solicitati o oferta personalizata, sau sa ne contactati in cazul in care sunteti interesat de serviciile noastre.

Creare Site Basic
Creare Site
Basic

de la 150€
Creare Site Plus
Creare Site
Plus

de la 250€
Creare Site Silver
Creare Site
Silver

de la 350€
Creare Site Gold
Creare Site
Gold

de la 500€
Optimizare Web
Optimizare
Web

de la 150€

Adauga comentariu

    Despre BizPro.ro

     BizPro.ro are ca scop principal informarea vizitatorilor sai, privind tehnicile actuale de promovare si optimizare web, reprezentand in acelasi timp un mediu de prezentare a produselor si serviciilor oferite de catre jjSoft potentialilor sai clienti.