Optimizare Web

Promovare Online ~ Consultanta Web ~ Dezvoltare Site

Jul
23

Keyword Stuffing, sau cum sa NU iti promovezi afacerea

Autor: ionut

Una din principalele tehnici de optimizare Black Hat SEO este keyword stuffing. Acest procedeu consta in ascunderea de cuvinte cheie in interiorul unei pagini, in asa fel incat motorul de cautare sa intalneasca acele cuvinte, dar utilizatorul sa nu le poata observa. Aceasta tehnica de optimizare este imorala, fiind pedepsita de catre majoritatea motoarelor de cautare.

Cei care folosesc asemenea tehnici de optimizare, o fac fie pentru a obtine o pozitie mai buna in motoarele de cautare pentru anumite cuvinte cheie, fie pentru a obtine trafic din motoarele de cautare pentru o serie de cuvinte cheie care de cele mai multe ori nu au legatura cu domeniul de activitate al site-ului, dar care nu prezinta o concurenta vizibila.

Totusi, utilizarea acestei metode este foarte periculoasa pentru un site, deoarece motoarele de cautare nu agreeaza site-urile care prezinta un continut motorului de cautare si un alt continut vizitatorilor sai. Acest lucru poate dauna grav (si ireversibil) unui site.

Un exemplu pentru asemenea practici poate fi analizat aici. In cazul in care site-ul respectiv nu mai este disponibil, va invit sa vizitati o copie arhivata a acestuia. Pentru a observa cuvintele cheie ascunse in cadrul paginii (care sunt de ordinul a catorva mii) trebuie apasati Ctrl+A (pentru a selecta tot continutul paginii), sau sa analizati direct codul sursa al acesteia.

Chiar daca sloganul companiei respective (de webdesign) este “Produse europene la preturi romanesti“, eu as putea sa afirm ca lucrurile nu stau tocmai asa. Ar fi mai degraba… “Solutii romanesti, pentru ruinarea afacerii dvs.“. NU am vrut sa generalizez. In mod cert, aceasta firma de webdesign nu este reprezentanta pentru industria IT romaneasca, dar cu siguranta se poate observa spiritul “ma pricep la toate” al romanului.

Tot de pe site-ul respectiv am extras urmatoarea idee : “O campanie publicitara agresiva este cheia succesului dumneavoastra”. Daca prin campanie publicitara agresiva este se intelege utilizarea tehnicilor imorale, si interzise chiar de motoarele de cautare, atunci cu siguranta aceasta campanie agresiva NU va avea nici o legatura cu cheia scucesului dumneavoastra.

Site-ul firmei respective este in marea majoritate dezvoltat prin intermediul tehnologiei flash, fapt ce nu prea ajuta din punctul de vedere al optimizarii web. Probabil, specialistii respectivi au decis ca daca vor sa obtina trafic din motoalrele de cautare va trebui sa utilizeze thehnici de keyword stuffing. Se pare ca site-ul foloseste aceste tehnici inca de prin luna Februarie a anului 2007, perioada in care a avut si cel mai mare trafic, conform statisticilor trafic.ro

Trafic-ul anewimage.ro

Asa cum am precizat anterior, site-ul respectiv castiga trafic din motoarele de cautare prin intermediul unor keyword-uri ce nu au absolut nici o legatura cu domeniul de activitate al site-ului ANewImage.ro. Prezint in randurile urmatoare o lista (in ordinea importantei) a cuvintelor cheie ce aduc trafic din motoarele de cautare.

Cuvinte cheie - anewimage.ro

Se vede clar faptul ca site-ul a pierdut din traficul pe care Google i-l genera, probabil tocmai datorita metodelor de Black Hat SEO implementate. In acelasi timp, trafic.ro raporteaza ca motorul de cautare care genereaza, momentan, cel mai mare trafic catre anewdesign.ro este search.live.com noul motor de cautare al celor de la Microsoft, care are la baza tehnologia motorului de cautare MSN. Se stie ca atat MSN, cat si search.live.com, au inca probleme furnizarea unor rezultate curate (calitativ) in urma cautarilor.

Domnilor de la ANewDesign, ce ziceti de o campanie SEO corecta, care v-ar putea aduce un grad de incredere mult mai bun ?


Pentru a fi instiintat despre noile articole publicate pe BizPro.ro puteti folosi Feed-ul RSS.
 
 Site-ul BizPro.ro este creat, optimizat si intretinut de catre jjSoft.ro.

   Prin prisma unei vaste experiente privind prezenta online, alaturi de o bogata activitate pe web-ul romanesc, jjSoft.ro ofera servicii profesionale de Optimizare Web, Creare Site si Promovare Online, la preturi competitive.
   Nu ezitati sa solicitati o oferta personalizata, sau sa ne contactati in cazul in care sunteti interesat de serviciile noastre.

Creare Site Basic
Creare Site
Basic

de la 150€
Creare Site Plus
Creare Site
Plus

de la 250€
Creare Site Silver
Creare Site
Silver

de la 350€
Creare Site Gold
Creare Site
Gold

de la 500€
Optimizare Web
Optimizare
Web

de la 150€

Adauga comentariu

    Despre BizPro.ro

     BizPro.ro are ca scop principal informarea vizitatorilor sai, privind tehnicile actuale de promovare si optimizare web, reprezentand in acelasi timp un mediu de prezentare a produselor si serviciilor oferite de catre jjSoft potentialilor sai clienti.