Optimizare Web

Promovare Online ~ Consultanta Web ~ Dezvoltare Site

Aug
14

Wikia pregateste un motor de cautare open source

Autor: ionut

Jimmy Wales, fondatorul proiectului Wikipedia, a afirmat zilele trecute ca intentioneaza sa lanseze un nou proiect, ce se va concretiza intr-un motor de cautare open source, cu continut editat de comunitatea web. Acest motor de cautare se doreste a rivaliza cu cele mai importante motoare de cautare, Google, Yahoo si Live Search (motorul de cautare de la Microsoft)

Noul serviciu de cautare, propus de Wikia, va combina o serie de algoritmi de cautare, cu continut creat de catre editorii comunitatii, urmand ca o varianta a acestuia sa fie lansata spre sfarsitul acestui an.

Contributia editorilor se va concretiza prin stabilirea relevantei si intelesului cuvintelor in cadrul combinatiilor de cuvinte cautate. Mai exact, editorii vor face diferenta dintre “palma de pamant” si “palma curata” sau “Palma de Mallorca”. In momentul de fata, motoarele de cautare nu pot intelege semnificatia cuvantului palma, si asa cum se observa din exemplul anterior, intelesul acestuia difera in functie de context.

Continutul web va fi indexat cu ajutorul Grub, un proiect open-source, pe care Wikia l-a achizitionat, ce consta intr-o platforma de scripturi de parcurgere si prelucrare a continutului web.

Marele avantaj in utilzarea proiectului Grub, este faptul ca acesta se foloseste de puterea de procesare si banda de internet a membrilor comunitatii. Mai exact, cei care doresc sa sustina initiativa Wikia, vor salva un mic programel, prin intermediul caruia, noul motor de cautare open source, va putea scana continutul web, si procesa informatiile aferente.

Astfel, din punct de vedere economic, Wikia a reusit sa gaseasca o solutie competitiva, pentru problema prin care pierdea competitivitatea in fata marilor motoare de cautare, si anume resursele de calcul. Prin intermediul voluntariatului membrilor comunitatii, Wikia va reusi probabil sa adune o putere de calcul chiar mai mare decat a marilor nume in domeniul cautarii web. Privind la cantitatea de informatii pe care Wikipedia o detine in acest moment, se confirma existenta membrilor comunitatii web, dispusi sa ofere suport voluntar noului proiect Wikia.

Totusi, desi Jimmy Wales declara public ca doreste sa lanseze o alternativa reala pentru principalele motoare de cautare, Google continua sa favorizeze Wikipedia in cadrul rezultatelor cautarilor.


Termeni specifici :

Pentru a fi instiintat despre noile articole publicate pe BizPro.ro puteti folosi Feed-ul RSS.
 
 Site-ul BizPro.ro este creat, optimizat si intretinut de catre jjSoft.ro.

   Prin prisma unei vaste experiente privind prezenta online, alaturi de o bogata activitate pe web-ul romanesc, jjSoft.ro ofera servicii profesionale de Optimizare Web, Creare Site si Promovare Online, la preturi competitive.
   Nu ezitati sa solicitati o oferta personalizata, sau sa ne contactati in cazul in care sunteti interesat de serviciile noastre.

Creare Site Basic
Creare Site
Basic

de la 150€
Creare Site Plus
Creare Site
Plus

de la 250€
Creare Site Silver
Creare Site
Silver

de la 350€
Creare Site Gold
Creare Site
Gold

de la 500€
Optimizare Web
Optimizare
Web

de la 150€

Adauga comentariu

    Despre BizPro.ro

     BizPro.ro are ca scop principal informarea vizitatorilor sai, privind tehnicile actuale de promovare si optimizare web, reprezentand in acelasi timp un mediu de prezentare a produselor si serviciilor oferite de catre jjSoft potentialilor sai clienti.